Blog Drome Provence Zien & Doen

Gratis naar het paardenspringen! – Jumping Valence

Als je van paarden en de springsport houdt, ga dan eens naar Jumping Valence. Iedere zomer wordt er een evenement georganiseerd waar internationale ruiters hun kunsten laten zien. Het is erg gaaf! Daarnaast is er een tribune welke geheel gratis is. 

 

Hoewel het ‘Jumping Valence’ heet, is het niet echt in Valence, maar op ongeveer een half uurtje rijden. Ben je rond het event dus in de buurt op vakantie? Dan kan ik je aanraden even een kijkje te nemen. Bekijk hier de site van Jumping Valence om te weten te komen wanneer en waar het evenement plaatsvindt. 

 

 

Zelf was ik er op zaterdag 25 augustus, vanaf een uur of half 8 ’s avonds. Het springen is erg leuk om te zien. De ruiters springen om de beurt over de hindernissen, waarna ze steeds iets hoger worden gemaakt. Wanneer er tijdens het springen een balk van de hindernissen valt of het paard weigert de hindernis, dan is de ruiter af. Aan het einde van het spel is er nog één ruiter over, die dus heeft gewonnen en met een forse geldprijs naar huis gaat.

Het springen was erg gaaf om te zien, maar wat ik vooral super vond was de show die na afloop gegeven werd! Bekijk de video die ik gemaakt heb hieronder, dan begrijp je wat ik bedoel 🙂 

 

 


Op vakantie naar de Drôme ?

 

Bekijk de volledige bestemmingspagina en ontdek wat je er nog meer allemaal kunt doen!

Lisette

Hoi! Ik ben Lisette, eigenaar van Tips Frankrijk. Ik woon sinds januari 2018 in Frankrijk en geef jullie graag al mijn tips. Veel leesplezier!

Ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *