Gisteren heb ik na twee en een halve maand wachten eindelijk mijn oven gekregen en kon ik hem dus uitproberen! Ik heb hem eerst een uur lopen schrobben, want hij was echt heel erg vies maar lang leve de baking soda, wat zelfs die klus aankon! 🙂 Echt geweldig spul is dat zeg. Mijn eerste recept is een zoete aardappel gratin, welke ik al een hele tijd wilde uitproberen. En hij was geslaagd! Hieronder het recept.
Benodigdheden voor 2-3 personen
- Een zoete aardappel van 500 gram
- 200 gram gehakt
- KookroomÂ
- Geraspte kaas
- Verse tijm
- Knoflookpoeder en uipoeder
- Zout en peper
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in ronde plakken. Kook de aardappel ongeveer 15 minuten totdat hij lekker zacht is. Als het gehakt niet gekruid is, voeg dan wat zout toe. Bak het gehakt rul en verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Doe de kookroom in een schaal en voeg peper, zout, ui- en knoflookpoeder toe. Haal de blaadjes van 3 takjes tijm van de steeltjes en voeg toe aan de room. Giet de zoete aardappel af en beleg de ovenschaal met een laagje aardappel. Doe daarna het gehakt erover en bedek weer met een laagje zoete aardappel. Giet het mengsel van de room en de kruiden over de zoete aardappel en bestrooi met wat geraspte kaas. Zet in de oven voor 15 minuten.
Eet smakelijk!