Nice is de hoofdstad van het departement Alpes Maritimes.  Een bruisende stad van cultuur, geschiedenis en kunst. Maar ook een stad van luxe en fijne terrassen.  De ligging, vlakbij de grens van Italië en tussen de zee en de bergen maakt de stad uniek en daarom ook een populaire trekpleister.

 


Activiteiten in Nice

 

1. Promenade des Anglais
De bekende boulevard van Nice. Eigenlijk hoef ik deze niet in het lijstje op te noemen, want hij is niet te missen. De ‘Engelse wandeling’ loopt langs het strand en kent leuke restaurantjes en terrasjes, en ook vele luxe hotels en casino’s. De boulevard loopt helemaal van Vieux Nice tot aan de luchthaven. Er is een apart gedeelte voor voetgangers met lekker veel bankjes waardoor je onderweg kunt uitrusten en genieten van het uitzicht over de azuurblauwe zee. 

 

2. Cours Saleya en de marché au fleurs
In het centrum van Vieux Nice vind je deze leuke markt. Hoewel het de bloemenmarkt heet vind je er onder andere ook fruit, kruiden en andere voedingsmiddelen. In de zomerperiode wordt de markt ’s avonds omgebouwd tot kunstmarkt, en op maandag is er een antiekmarkt. Vergeet niet te kijken naar de prachtige gebouwen rondom de kraampjes!

 

3. Vieux Nice
Vieux Nice, ook wel Vieille Ville genoemd, is zoals je kunt raden het oude, historische centrum. Hier vind je geinige en gezellige smalle straatjes met leuke winkeltjes. Niet alleen koop je hier leuke souvenirs, maar ook zijn er echte specialiteitenwinkeltjes te vinden.  Daarnaast kun je hier heel goed uit eten! 

 

4.Castle Hill
Eens stond hier een kasteel, nu is daar niks meer van over. Toch draagt de heuvel nog steeds de naam Castle Hill. Met een trap of lift kom je boven, waarvandaan je kunt genieten van een ontzettend mooi uitzicht over de stad. Ook is er een park, speelgelegenheid voor kinderen en een waterval.

 

5. De Russische kathedraal
Waan je een beetje in Moskou en bezoek de Russische kathedraal. Een prachtig bouwwerk met mooie kleuren en vormen. De kathedraal is te danken aan rijke Russen en Russische vorsten die overwinterden in de stad.

6. Sainte-Réparate Cathedrale
Bezoek deze prachtige kathedraal, gebouwd in de 17e eeuw. Mocht je van Italiaanse baroque houden dan moet je deze plek zeker niet overslaan. 

7. Place Massena
Dit grote plein is het hart van Nice. Het is een uitstekende ontmoetingsplaats met een park in de buurt en een mooi schouwspel van fonteinen. Rondom het plein staan prachtige gebouwen en er is een winkelstraat waar je lekker kunt shoppen. Ga ook ’s avonds vooral een blikje werpen, dan zijn de fonteinen namelijk heel mooi verlicht. 

8. De wijk Cimiez en haar klooster
Wandel door de wijk Cimiez en kijk je ogen uit. Je vindt hier onder andere een prachtig klooster, maar ook oude ruines uit de Romeinse tijd, waaronder een amfitheater, thermische baden en woningen. Daarnaast staan in deze wijk ontzettend mooie gebouwen gebouwd in Engelse stijl. Van alles te zien dus!

9. Bezoek de verschillende musea
Voor wie van musea houd is er van alles te zien in Nice. Zo is er een archeologisch museum, een kunstmuseum, een historisch museum en nog veel meer. Er zijn wel meer dan 15 musea in Nice.

Bereikbaarheid

Je kunt Nice bereiken met de auto, trein en het vliegtuig. De beste keus voor een stedentrip is zeker het vliegtuig. 

Met de auto naar Nice: Met de auto is Nice te bereiken binnen 13,5 uur zonder pauzes (vanaf Utrecht). Een hele rit! Parkeren in Nice kan uitdagend zijn. Er zijn gelukkig wel veel parkeergarages. Deze zijn alleen wel prijzig: voor zo’n 6 uur ben je al gauw 20-25 euro kwijt. Je hebt parkeergarages van zowel Q-park als Indigo. 

Met de trein naar Nice: Wanneer je graag met de trein reist dan kun je reizen vanaf Amsterdam centraal met een overstap in Parijs of Brussel. Je bent dan toch nog zo’n 10 uur onderweg.  

Met het vliegtuig naar Nice: Als je op een stedentrip gaat dan is het zeker aan te raden om met het vliegtuig te gaan. Vanaf Eindhoven Airport ben je in slechts 1 uur en 45 minuten in Nice! Wil je je auto laten staan op het vliegveld in Eindhoven? Kijk hier voor een goede parkeerplaats: parking Eindhoven Airport 

Nog niet uitgekeken?

Kijk hieronder welke leuke tours je kunt boeken in Nice!