Hoi Frankrijk liefhebbers. Welkom op tipsfrankrijk.nl!

 

 

Ik ben Lisette en ik ben getrouwd met Maxime. Samen wonen wij in Frankrijk in de Drôme. Ik heb tipsfrankrijk.nl opgericht in november 2017, het moment waarop ik bekend maakte dat ik zou gaan emigreren naar Frankrijk. TipsFrankrijk.nl is een online reisblog voor iedereen die op vakantie wil naar Frankrijk. Daarnaast vertel ik je een beetje over mijn leven hier in Frankrijk.

 

Over mij

Een groot deel van mijn leven woonde ik in een dorp in Friesland. Met mijn ouders, broer, zusje en vaak ook familie of vrienden gingen ik bijna elk jaar op vakantie naar Frankrijk. Ik wil niet zeggen dat ik per se een liefde had voor het land  (die is later gekomen), maar het was zeker iedere keer weer een avontuur! We deden de meest gave dingen zoals klimmen en tokkelen hoog in de bomen, goud zoeken in rivieren, kanoën, kastelen en grotten bezoeken en nog veel meer. Toen had ik nog geen enkel idee van wat mij te wachten stond: Namelijk dat ik in dit land zou gaan wonen.

 

In 2011 leerde ik Maxime kennen via een internationale pen vrienden website. Ik had 6 jaar lang Franse les gehad op de middelbare school en wilde dit graag bijspijkeren. Eigenlijk durfde ik helemaal geen Frans te spreken dus via zo’n ‘anonieme’ website was dat een makkelijke manier om eens te beginnen. Van het één kwam het ander en in 2015 zijn we getrouwd om in eerste instantie in Nederland te gaan wonen. Maar je raadt het al: Welke Fransman wil nou in zo’n koud kikkerlandje wonen waar het de helft van de tijd regent? Daarom zijn we begin 2018 verhuisd naar Frankrijk, naar een plaatsje in de Drôme. 

 

Tips Frankrijk

Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren. Bekijk de activiteitenkaart van Frankrijk waarmee je heel snel kunt zien wat er in de buurt van jou vakantiebestemming te doen is of bekijk de volledige bestemmingspagina’s

 

 

Je kunt contact met mij opnemen via: tipsfrankrijk@gmail.com

 

Veel lees- en kijkplezier!

 

Maxime & ik