Hallo Frankrijkliefhebbers!

Ik ben Lisette en ik ben getrouwd met Maxime. Samen met ons zoontje Lévi (2021) wonen wij in Frankrijk in de Drôme. Ik heb tipsfrankrijk.nl opgericht in november 2017, het moment waarop ik bekend maakte dat ik zou gaan emigreren naar Frankrijk. TipsFrankrijk.nl is een online reisblog voor iedereen die op vakantie wil naar Frankrijk. Daarnaast vertel ik je een beetje over mijn leven hier in Frankrijk.

 

Je kunt contact met mij opnemen via:
info@tipsfrankrijk.nl

Een aantal weetjes over mij

In Nederland was ik in de winter vaak erg moe. Sinds ik in Frankrijk woon heb ik daar bijna geen last meer van: De zon geeft mij veel energie en een gelukkig gevoel.

Maxime doet aan wielrennen en heeft mij hier dan ook mee aangestoken. Alles geven tijdens een klim en daarna keihard naar beneden racen is super gaaf.

De Franse patisserie is naar mijn mening de beste ter wereld. Ik probeer dan ook de patissiers te evenaren en plaats de heerlijke recepten graag op deze site.

Wat ik het meeste mis aan Nederland? Naast mijn familie mis ik de taal, de Nederlandse nieuwsgierigheid, openheid en oplossingsgerichtheid.

Hoe ik in Frankrijk ben beland

Een groot deel van mijn leven woonde ik in een dorp in Friesland. Bijna elk jaar gingen we op vakantie naar Frankrijk. We deden de meest gave dingen zoals klimmen en tokkelen hoog in de bomen, goud zoeken in rivieren, kanoën, kastelen en grotten bezoeken en nog veel meer.

Mijn man Maxime komt uit Frankrijk. Het idee was in eerste instantie om in Nederland te gaan wonen. Maar je raadt het al: Welke Fransman wil nou in zo’n koud kikkerlandje wonen waar het de helft van de tijd regent? Daarom zijn we begin 2018 verhuisd naar Frankrijk, naar een plaatsje in de Drôme. 

Lavendel
Levi en ik

Over Tips Frankrijk

Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren. Bekijk de activiteitenkaart van Frankrijk waarmee je heel snel kunt zien wat er in de buurt van jou vakantiebestemming te doen is of bekijk de volledige bestemmingspagina’s

Samenwerking

Ik werk soms samen met bedrijven. Ik kies enkel voor samenwerkingen waar ik achter sta en welke van meerwaarde zijn voor de lezers van Tips Frankrijk. Ik geef op mijn site aan wanneer het om een samenwerking gaat. 

Wil je graag met mij samenwerken? Klik hier voor meer informatie