De Provence, zonder twijfel de meest bekende en toeristische streek van Frankrijk. En eigenlijk is dat ook wel logisch: Enerzijds vind je er de bergen, rivieren, lavendelvelden en zonnebloemvelden. Anderzijds de supermooie blauwe zee met de bekende badplaatsen. Het zomers warme en zonnige weer maakt dat je hier bijna altijd een top vakantie hebt. De Provence is geen officiële regio, het is daarom ook niet helemaal zeker welke departementen er nou echt bij horen. Een beetje voor eigen interpretatie dus!

 

Steden

In de Provence vind je veel bekende steden, zoals Avignon, Marseille, Montpellier, Aix-en-Provence en Nice. Stuk voor stuk allemaal interessante en mooie steden met zowel historische als moderne eigenschappen. Ook de bekende badplaatsen als St. Tropez en Cannes vind je in de Provence. Ga je op vakantie naar dit gebied, dan kan je veel van je dagen al vullen met een bezoekje aan deze steden, maar vergeet niet dat dit gebied ook heel veel authentieke en fotogenieke dorpjes herbergt. 

 

Natuur

De natuur in de Provence is heel divers. De paarsblauwe lavendelvelden en gouden zonnebloemen zijn natuurlijk het meest bekend, maar er is zoveel meer dan dat. In het noorden vind je wijnvelden waar je lekker kunt wandelen en fietsen. Daarnaast is er de Mont Ventoux, een bijzondere ‘kale’ berg. De verschillende rivieren zorgen voor verkoeling en  recreatiemogelijkheden, met in het bijzonder de Gorges du Verdon: een super diepe rivierkloof waar je met een kano doorheen kunt varen. In het zuiden de Middellandse kust met de calanques van Cassis waar je het mooiste blauwe zeewater vindt van Frankrijk. Ook aan de kust ligt de Camargue, een supermooi natuurgebied waar je flamingo’s en wilde paarden kunt spotten.

 

Activiteiten

De Provence is een ideale regio om met de fiets te verkennen. Je hebt er bijvoorbeeld de Via Rhôna, een speciaal aangelegd fietspad langs de rivier de Rhône. Hier kan je veilig fietsen en omdat het veelal vlak is prima te doen als fietsvakantie. Ook kanoën is een favoriete bezigheid van veel toeristen. Er zijn meerdere mogelijkheden hiervoor met elk z’n charmes. Het bezoeken van grotten, watervallen en authentieke dorpjes kun je hier ook goed doen. Tot slot kan je  heel leuk wandelen in ‘Le Petit Colorado Provence, een okergroeve van rood zand met mooie vlaktes en heuvels. Erg gaaf!

 

Tourtips

Maak gave en unieke herinneringen en boek een leuk uitje. Hieronder een greep uit het aanbod: