Het Zuid-Westen van Frankrijk, denk daarbij aan de omgeving van de Dordogne, de Lot en de Gers. Deze regio is geliefd bij toeristen en niet zonder reden. Het is een prachtig gebied met heel veel mogelijkheden. Het is er groen, relatief rustig en straalt een soort huiselijke gezelligheid uit. Je vindt er ook  veel karakteristieke dorpjes en kastelen. Voor een gecombineerde vakantie van zowel rust en actief, cultuur en historie zit je in deze streek sowieso goed.

 

Departementen

In deze regio vind je de departementen Aveyron, Dordogne, Lot, Lot-et-Garonne, Tarn, Tarn-et-Garonne en de Gers

 

Steden

In deze streek vind je enorm veel steden en dorpen met een rijke historie. Veel steden in het Zuid-Westen van Frankrijk zijn in zekere zin  minder veranderd tijdens de industriële revolutie dan de rest van Frankrijk. En daarvan plukken we nu de vruchten. De meest bekende stad is waarschijnlijk Sarlat, een stad die begon met een klooster. Daaromheen zijn huizen gebouwd waarvan veel nog afstammen van de 15e eeuw. Andere gave steden om te bezoeken zijn het Middeleeuwse Perigueux, Limoges en Cognac (waar de bekende drank vandaan komt).

 

Natuur

Ook voor de natuur kan je prima naar de Dordogne streek. Bekend zijn de mooie rivieren die door de bergen stromen met aan weerskanten idyllische kasteeltjes. Ook vind je heel erg veel grotten in deze streek, zowel druipsteengrotten als grotten met muurtekeningen uit de prehistorie. Misschien de mooiste is wel de Gouffre de Padirac, waar je met een klein bootje door de grot vaart. Het lijkt wel alsof je in de Efteling bent zo mooi hebben ze alles verlicht. Daarnaast vind je in deze streek het natuurpark Périgord Limousin, waar je heel goed kunt wandelen. Tot slot is dit gebied helemaal niet ver van de Atlantische kust, dus wil je een paar daagjes naar zee dan is dat zeker goed te doen. 

 

Activiteiten

De Dordogne streek is een ideale streek voor gezinnen. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is lekker eten te krijgen. Maar er is ook van alles te doen. Als je lekker op stap wilt in de natuur kun je een wandeling maken in het natuurpark Périgord Limousin. Hier worden themawandelingen georganiseerd welke niet te zwaar zijn. Ook de rivier geeft leuke mogelijkheden: Zwemmen, kanoën en goud zoeken. Door de geinige stroomversnellingen is het voor kinderen echt een avontuur. Overal vind je aan de oever dan ook kleine dammen gemaakt van de keien in de rivier. Tot slot is ook hier aan cultuur geen gebrek: ontzettend veel kastelen en marktjes kunnen bezocht worden. Bij ieder VVV kantoor vind je hiervoor tal van mogelijkheden.