Het Zuid-Westen van Frankrijk, denk daarbij aan de omgeving van de Dordogne, de Lot en de Gers. Deze regio is geliefd bij toeristen en niet zonder reden. Het is een prachtig gebied met heel veel mogelijkheden. Het is er groen, relatief rustig en straalt een soort huiselijke gezelligheid uit. Je vindt er ook  veel karakteristieke dorpjes en kastelen. Voor een gecombineerde vakantie van zowel rust en actief, cultuur en historie zit je in deze streek sowieso goed.

DEPARTEMENTEN

In de Dordogne vind je veel mooie middeleeuwse dorpjes en historische bezienswaardigheden. Het is zeker een aanrader met kinderen door de vele activiteiten die er te doen zijn. 

Lot

In de Lot vind je de prachtige stad Cahors, maar ook het bedevaartdorp Rocamadour. Ook kent de Lot vele prachtige grotten en is er van alles te doen voor zowel jong en oud. Een ideale vakantiebestemming!

Rustig en een stuk minder toeristisch dan de Dordogne.  Je vindt hier nog echte authentieke bastidedorpjes en ook zijn er mooie kastelen en kerken te bezoeken. En vergeet niet de marchés gourmands!

De Tarn-et-Garonne is een prachtig departement met mooie dorpen en steden en veel leuke activiteiten zoals de Via Ferrata en kanoën. 

Tarn

Over dit departement is nog geen informatie geschreven op Tips Frankrijk 

De Aveyron kent veel authentieke, middeleeuwse dorpjes. De rivier de Tarn geeft veel mogelijkheden voor activiteiten.

Gers

Over dit departement is nog geen informatie geschreven op Tips Frankrijk

VERBLIJFTIPS

ARTIKELEN OVER ZUID-WEST FRANKRIJK

Deze pagina bevat affiliatielinks