Bouches du Rhone activiteiten

Het departement Bouches-du-Rhône is een dichtbevolkt gebied. Dat komt vooral omdat hier een aantal grote steden gevestigd zijn. Het gebied is zeer populair onder toeristen, de Route du Soleil eindigt namelijk in Marseille en onderweg heb je verschillende afslagen die allemaal naar leuke steden en plekjes gaan. Met natuurlijk als eindbestemming de heerlijke middellandse kust. Bouches-du-Rhône is een ontzettend veelzijdige vakantiebestemming met haar historische steden, supermooie natuur en natuurlijk zon, zee en strand. Ben je benieuwd naar wat te doen in de Bouches-du-Rhône? Lees dan even verder. 

STEDEN & DORPEN

Marseille

Marseille is de tweede grootste stad van Frankrijk. Het is een eeuwenoude stad wat te zien is aan de stad zelf en de vele musea welke gericht zijn op het laten zien van de geschiedenis. Een bezoek aan de stad heb je misschien niet in één dag gedaan. Je vindt er verschillende oude gebouwen als het Palais Longchamp en de Basiliek Notre Dame de la Garde. Ook kan je er heel goed winkelen of lekker uit eten aan de oude haven.

Arles

De stad Arles staat bekend om haar oude Romeinse bouwwerken en bezienswaardigheden. Je vindt er een oud theater, arena, een basiliek en een klooster. Erg gaaf om te bekijken! Een wandeling door de historische stad is prima te doen, omdat de verschillende hoogtepunten niet ver van elkaar liggen. 

Aix-en-Provence

De stad Aix-en-Provence is gesticht door de Romeinen, nadat zij het Germaanse dorp Oppidum hadden verwoest. De stad is een levendige stad, mede vanwege de universiteit die er gevestigd is en veel studenten aantrekt. Ook vinden ieder jaar steeds meer toeristen deze stad. In de stad vind je veel leuke binnenplaatsjes met fonteinen, smalle steegjes maar ook brede boulevards. 

Les-Baux-de-Provence

Wanneer je zoekt naar wat te doen in de Bouches-du-Rhône sla deze dan zeker niet over. Geen stad, maar een ontzettend leuk dorpje is Les-Baux-de-Provence. Waarschijnlijk bestond het dorp al ver voor Christus, vanwege de strategische ligging bovenop een kale uitloper van de Alpilles. Nu is het dorp helemaal ingericht op de toeristen die hier jaarlijks komen. In de leuke straatjes vind je geinige winkeltjes met streekproducten. Ook is er een kasteel ruïne met een prachtig panoramisch uitzicht. 

calanques

NATUUR

Calanques de Cassis

Het parc national des Calanques is één van de meest indrukwekkende van Frankrijk. Hoge bergketens die pal langs de kust lopen geven een mooi uitzicht over het helderblauwe water. Je kunt de calanques te voet, met de boot of met de auto bezoeken. De meest bekende is  de Calanque van Sormiou, welke dichtbij Marseille ligt.

Camargue

De Camargue is een uniek moerassig landschap gelegen in de delta van de Rhône.  Het gebied is ontstaan enerzijds door afzetting van slib van de rivier en anderzijds het onderlopen van land door de getijden van de zee. Omdat er nu dijken zijn aangelegd heeft de zee niet meer zoveel invloed als eerst. Door de zilte bodem kunnen er enkel planten groeien die dit kunnen weerstaan. In het gebied vind je veel soorten vissen en vogels, waaronder ook de flamingo.

Alpilles

De Alpilles, of ook wel ‘Lage Alpen’ is een bergketen van kalksteen. Hier vind je ook het dorpje Les-Baux-de-Provence. De schilder Vincent van Gogh heeft meerdere mooie plaatjes gemaakt van dit gebied. Dat is ook niet raar want het is een mooi gebied om te wandelen en te genieten van de uitzichten. 

Savon de Marseille

ACTIEF

Paardrijden in de Camargue

Als je in de buurt van de camargue rijdt zie je al veel borden voorbij komen met : ‘Promenades à cheval’. Paardrijden door de Camargue lijkt een uitdaging maar dat valt mee. De paarden zijn rustig en er gaat een gids met je mee. Je rijd over zoutvlaktes, door de bossen en langs het strand. Erg leuk om zo het gebied te verkennen!

Marktjes bezoeken

Ook in de Bouches-du-Rhône vind je veel leuke en authentieke marktjes. Onder andere in Aix-en-Provence, Arles, Saint-Remy-de-Provence en Marseille vind je veel leuke marktjes. Van vlooienmarkten tot streekproducten en souvenirs. Alles is er te vinden! Haal ook in Marseille de echte Savon de Marseille, een zeep die volgens oud recept van olijfolie wordt gemaakt. Kijk daarbij wel uit voor nepperts! 

Montagne Sainte-Victoire

Deze berg is te beklimmen, maar zeker geen makkie. Het kost je ongeveer 6 uur om de tocht te maken. Met soms steile bergen en dalen. Maar het uitzicht maakt veel goed. Neem voldoende eten en drinken mee!

Arles activiteiten

CULTUUR

Kasteel van Tarascon

Het kasteel van Tarascon is een erg indrukwekkend kasteel van hoge muren en gave torens. Het ziet er echt uit als een kasteel van hoe wij die het beste kennen, inclusief toegangsbrug. Er wordt ook wel gezegd dat dit kasteel één van de mooiste is van heel Frankrijk! Je kunt kiezen voor een rondleiding of het bezoeken op eigen gelegenheid. 

Carrières de lumières

De Carrières de lumières is een steengroeve van bauxiet met grote projecties van schilderijen van bekende schilders. . Na de eerste wereld oorlog kwam er meer vraag naar beton en staal, waardoor de steengroeve niet meer nodig was. De groeve is later nog een keer gebruikt als filmset. Het is indrukwekkend om door de metershoge grot te lopen en de projecties te bekijken.

Doe een wijn tour

In deze omgeving heb je veel mogelijkheden om te zien en te leren hoe wijn geproduceerd wordt. Via een georganiseerde excursie vanuit onder andere Marseille wordt je alle ins en outs verteld over het maken van wijn.

OVERNACHTEN

Campings: campings in de Bouches-du-Rhône
Vakantiehuizen: vakantiehuizen in de Bouches-du-Rhône
Vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren
Bekijk de pagina Nederlandse vakantiehuizen in de Provence voor het totale aanbod.

Deze pagina bevat affiliatielinks