De Atlantische kust, of eigenlijk de regio ‘Nouvelle-Aquitaine’ staat bekend om haar lange stranden van fijn zand waarop de (soms enorme) golven stukslaan. De kustlijn is wel een beetje vergelijkbaar met de Nederlandse Noordzee. Het verschil is dat je hier echt moet oppassen wanneer je in het water bent: Voor dat je het weet komt er namelijk een grote golf op je af! Met name het zuiden is daarom ook zeer geschikt voor surfen of bodyboarden. Maar ook voor mindere strandliefhebbers is er voldoende te doen en te zien in dit gebied.

 

 

Steden

Hoewel de regio voornamelijk bekend staat om haar stranden vind je er ook zeker een aantal mooie steden een plaatsjes om te bezoeken. Veel mensen kennen de stad Bordeaux als de grens van mooi weer. Maar de stad zelf heeft ook ontzettend veel te bieden, met de fiets of wandelend kom je langs alle leuke plekjes.  De steden Biarritz en Mimizan zijn echte badplaatsen welke nog wat zuidelijker liggen. In Biarritz vind je bijvoorbeeld een gaaf paleis wat van Napoleon is geweest. in Mimizan vind je veel surfscholen waar je één of meerdere surflessen kunt nemen.

 

Natuur

Aan de Atlantische kust vind je een groot natuur park: Parc naturel régional des Landes de Gascogne. Hier vind je een heel stuk ongerepte natuur met verschillende dieren. Bij het Lac de León kun je heerlijk relaxen in het groene gras en in de schaduwrijke plaatsen onder de bomen. Ook kun je er bootjes huren om de rivier verder af te varen richting de zee. Naast dit park biedt natuurlijk de kustlijn zelf prachtige plaatjes. Het strand, de duinen en de zon die ondergaat in het water zijn niet te missen als je hier op vakantie bent.

 

Activiteiten

Het nemen van een surfles of het meevaren op de golven met een bodyboard is bijna een vereiste als je hier op vakantie bent. Je ziet dan ook dat bijna iedereen zelf een bodyboard heeft om lekker mee de zee in te gaan. Dat de zee niet zonder gevaren is zal duidelijk zijn. Zelf ben ik meerdere keren meegenomen met een hoge golf en het happen van zeewater is niet fijn. Je moet dan ook even afkijken van andere hoe je hier goed mee om kunt gaan! Naast de activiteiten van de zee kan je ook heel goed fietsen en mountainbiken door de bossen. De regio is voornamelijk vlak, waardoor dit ook voor minder sportievelingen en kinderen geschikt is. Tot slot vind je in de regio een aantal hele gave kastelen en oude dorpjes welke zeker een bezoekje waard zijn.

 

Tourtips

Er is altijd wel wat te doen aan de Atlantische kust. Maak gave en unieke herinneringen en boek een leuk uitje. Hieronder een greep uit het aanbod: