De 5 leukste bezienswaardigheden in de Charente-Maritime

Ile de re

De Charente-Maritime is een departement aan de Atlantische kust en een heerlijke regio voor wie houd van lekker en zonnig weer, niet te warm en met een lekkere zeebries. Je kunt hier fijn fietsen, wandelen en genieten van het strand en de zee. In dit artikel de 5 leukste bezienswaardigheden in de Charente-Maritime!

1. Bezoek het eiland Île de Ré

Zeker op nummer één staat het prachtige eiland Île de Ré. Dit eiland heeft een geheel eigen karakter en doet zelfs een beetje aan Nederland denken. Dit komt doordat je er heerlijk kunt fietsen! De huisjes op Île de Ré zien er ook heel leuk en pittoresk uit. Het eiland is trouwens wel heel toeristisch, dus misschien is het een goed idee om het in het voor- of naseizoen te bezoeken. Bekijk ook mijn artikel over de activiteiten op Île de Ré voor meer inspiratie. 


Charente maritime activiteiten

2. Genieten van de natuur

De Charente-Maritime heeft maar liefst twee natuurparken: het regionaal natuurpark Marais Poitevin en het nationaal natuurreservaat du Marais d’Yves. Het park Marais Poitevin ligt in het binnenland is op allerlei manieren te ontdekken: te voet, per fiets op één van de vele fietspaden of zelfs per gondel door het ‘groene Venetië’. Het reservaat Marais d’Yves ligt aan zee en hier kun je prachtige watervogels spotten en ook wandelen en fietsen. 


La Pierre de Crazantes

3. De steengroeven van La Pierre de Crazannes

Wanneer je deze oude steengroeven bezoekt heb je het gevoel een beetje in een verlaten sprookjesbos te lopen. De omgeving is heel surrealistisch en laat iets zien van wat ooit geweest is: Steengroeven welke lange tijd gebruikt werden voor de bouw van huizen en gebouwen. Nu is er veel begroeiing en zijn er mooie sculpturen gebeeldhouwd. 

 

 

4. Aquarium La Rochelle

Dit zal waarschijnlijk één van de mooiste aquariums zijn die je ooit hebt bezocht. Het is een nieuw en modern aquarium en zeker de moeite waard. Je loopt onder andere door tunnels waarbij je overal waar je kijkt prachtige vissen, zeedieren en -planten ziet. Ik zou er wel de hele dag kunnen blijven zitten en kijken naar de rustgevende onderwaterwereld van de oceanen. Natuurlijk is het naast betoverend mooi ook heel erg leerzaam!


Charente maritime strand

5. Zonnebaden bij het plaatsje Royan

Naar Royan ga je wanneer je houd van luieren op het strand. Het plaatsje heeft er maar liefst 5 van! Ook zijn er fijne terrasjes en zijn er een aantal historische gebouwen te bewonderen in Royan. Wil je liever wat actiefs, ga dan lekker fietsen langs het strand of kies voor een paardrijtocht over het strand en misschien zelfs wel door de zee!


Meer activiteiten en bezienswaardigheden in de Charente-Maritime

Wil je op vakantie naar de Charente-Maritime en ben je benieuwd wat er nog meer te doen is? Bekijk hier alle leuke bezienswaardigheden in de Charente-Maritime.  

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *