Franse Recepten

Deze Franse olijvencake at ik voor het eerst tijdens een barbecue met mijn Franse familie. Ik ben zelf geen grote fan van olijven maar ik kon deze cake heel erg waarderen! Ik vroeg mijn schoonmoeder naar het recept om hem met jullie te kunnen delen. …
De Millefeuille (Eigenlijk schrijf je: Mille-feuille) is één van mijn favoriete gebakjes. Het woord Millefeuille betekent zoiets als ‘duizend laagjes’ en duid natuurlijk op de lagen bladerdeeg. Het gebakje lijkt wat op de Nederlandse tompouce, maar is toch net wat anders. Recept voor Millefeuille (4 …
In dit artikel ga ik jullie het recept delen voor de beste tiramisu die ik ooit heb gegeten. Het recept komt uit mijn Patisserie boek wat ik in Frankrijk heb gekocht. Zet je schrap want het is heel wat werk, maar dan heb je wel …
Ze zijn mijn lievelingscakejes, de Madeleines. Vroeger al tijdens vakanties nam ik vaak nog een extra zak mee naar huis, omdat we ze in Nederland niet konden krijgen. Veel Madeleines worden met citroenschil gemaakt, maar dat vind ik helemaal niet lekker. Daarom heb ik het …

Paris-Brest recept

Fransen zijn dol op soezen. Ze worden onder andere gegeten zoals wij ze kennen: de bolletjes gevuld met crème. Ook voor het maken van bijvoorbeeld eclairs wordt soezendeeg gebruikt. Een ander (voor Nederlanders nog vrij onbekend) soort gebak is de Paris-Brest, meestal een grote ronde …
Hmmm… tarte aux fraises. Nog nooit had ik hem gegeten, totdat ik in Frankrijk aan het werk ging. Mijn collega’s waren dolenthousiast wanneer tarte aux fraises op het menu stond. Ik vroeg ze wat er dan zo speciaal aan was. Zij konden hun oren niet geloven. …

Clafoutis 2.0

  Het kersenseizoen is begonnen en ik heb een heleboel van een ‘via-via’ vriend gekregen die ze in zijn tuin groeit. Tijd om clafoutis te maken! Deze cake is een lichte cake en misschien zelfs  wel één van de gezondste (dat wil zeggen laag in …
Gisteren heb ik na twee en een halve maand wachten eindelijk mijn oven gekregen en kon ik hem dus uitproberen! Ik heb hem eerst een uur lopen schrobben, want hij was echt heel erg vies maar lang leve de baking soda, wat zelfs die klus …
  Vandaag heb ik een heerlijk vers én vegatarisch recept voor jullie. Zelf ben ik  dol op lasagne. Ik kende het vroeger van de honig pakjes, met veel saus en kaas en zonder groenten. Stiekem vind ik dat nog steeds heel lekker maar het is …

Recept: Eclairs (Soezen)

Eclairs komen waarschijnlijk uit Frankrijk, (daar zijn ze dan ook volop te koop) maar in Nederland kennen we natuurlijk ook de doodgewone soesjes! Of andere soezen zoals de moorkop en de Bossche bol. Ik geef jullie het recept.   Benodigdheden: Voor de soezen: *50 ml …

Recept: Macarons

Op het internet vond ik vele ‘fail’ foto’s van macarons, ze werden of te groot, of te hoog, of bleven te plat, etc. Met dit eenvoudige recept kan het gewoon niet verkeerd gaan. Houd precies de hoeveelheden aan zoals ze hier staan! Deze macarons zijn …