Franse olijvencake (cake aux olives)

Recept Olijvencake

Deze Franse olijvencake at ik voor het eerst tijdens een barbecue met mijn Franse familie. Ik ben zelf geen grote fan van olijven maar ik kon deze cake heel erg waarderen! Ik vroeg mijn schoonmoeder naar het recept om hem met jullie te kunnen delen.

Franse olijvencake:

 

  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 ml olijfolie
  • 180 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (10 gram)
  • 60 gram geraspte kaas
  • 150 gram groene olijven zonder pit
  • 80 gram gegrilde paprika uit pot of gedroogde tomaat uit pot
  • peper
 
 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Mix met een garde de eieren, olie en melk door elkaar. Voeg daarbij de bloem en bakpoeder toe en meng goed door. Doe de geraspte kaas erbij. Snijd de olijven in drie stukjes en voeg ook toe. Pak de gegrilde paprika of gedroogde tomaat en was de olie ervan af. Snijd in kleine stukjes en voeg toe aan het geheel. Voeg als laatste nog een beetje peper toe. 

 

Vet een cakevorm in en doe er wat bloem in om vastplakken te voorkomen. Doe het mengsel erin en zet in het midden van de oven. Bak de cake in 50 minuten op 180 graden Celsius.  

 

Serveren:

De cake is lekker als bijgerecht of als lunch samen met een salade

Deze cake is vegetarisch, maar wil je er een lekkere twist aan geven, voeg dan 100 gram hamblokjes of spekreepjes toe.

 

 

 

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *