De Middellandse kust strekt zich uit van het oostelijke punt van de Pyreneeën via de Provence tot aan de Côte d’Azur en de Alpen. Je vindt aan de kust mooi gekleurde havenplaatsjes, maar ook de bekende badplaatsen zoals Nice, St Tropez en Cannes. Naast de kust van zon, zee, strand zijn er in het binnenland ook geweldige plaatsen. Bijvoorbeeld de stad Carcassonne, een ontzettend gave vestingstad waar je je echt terug in de tijd waant. Maar ook de bergen in de Alpes Maritimes zijn gaaf in combinatie met de kustlijn.

DEPARTEMENTEN

een unieke combinatie van zowel zee als bergen. Ook vind je hier steden als Nice, Monaco en Cannes.

Een departement met een ontzettend rijke historie. In deze regio ligt bijvoorbeeld Carcasonne, een gave middeleeuwse stad.

Met de Cevennen, verkoelende rivieren, de mooie oude steden en de  zee op steenworp afstand is dit een ideale vakantieplek.

Een veelzijdige vakantiebestemming met historische steden, supermooie natuur en natuurlijk zon, zee en strand.

De Hérault heeft veel te bieden met het zonnige prachtige weer, heerlijke strand en een prachtige omgeving.

Var

De bekende badplaatsen als Saint Tropez en St. Maxime vind je hier. Landinwaarts wordt de Var begrenst door de Gorges Du Verdon.

Een rijke Catalaanse historie, leuke badplaatsjes met fijne stranden en in het binnenland mooie natuur. 

DE LEUKSTE ACTIVITEITEN

DE MOOISTE STEDEN & DORPEN

Cannes

luxe havenstad met grote boten, stranden en boulevards. Ieder jaar vindt het filmfestival plaats.

Nice

Hier vind je van alles: van historie en cultuur tot evenementen en natuur. Nice heeft een ideale ligging direct aan het strand.

Monaco

Loop door het oude deel van de vestingsstad Monaco-Ville met haar oranje-roze karakteristieke gebouwen.

Èze

Dit middeleeuwse dorpje staat bekend om het prachtige uitzicht: Het is namelijk gebouwd op een klif van meer dan 400 meter hoog.

Sète

Sète heeft één van de grootste vissershavens van Frankrijk. wel wat weg van Venetië door haar vele kanaaltjes en bruggen.

Narbonne

Narbonne kent veel oude overblijfselen. De nabij gelegen toren geeft supermooi uitzicht over de stad.

Hyères

Voornamelijk bekend om haar schiereiland en nabij gelegen eiland. De omgeving kent mooie strandjes met helder zeewater.

Saint-Tropez

Een luxe badplaats waar zomers bekende en rijke mensen met hun jachten en dure spullen in de haven aanleggen.

Marseille

Eeuwenoude stad wat te zien is aan de stad zelf en de vele musea welke gericht zijn op het laten zien van de geschiedenis.

Agde

Een eeuwenoude Griekse stad met een rijke geschiedenis. In het oude centrum zijn vele gezellige winkeltjes en restaurants te vinden.

Perpignan

De stad ligt dicht aan zee en kent een rijke Catalaanse historie. Vanwege haar ligging is dit een ideale vakantiebestemming.

Montpelier

Behalve dat de stad jong en bruisend is, kent Montpellier ook een historisch centrum kent vele smalle straatjes en winkeltjes.

TOUR TIPS