De Middellandse kust strekt zich uit van het oostelijke punt van de Pyreneeën via de Provence tot aan de Côte d’Azur en de Alpen. Heel veel keus en mogelijkheden dus! Je vindt aan de kust mooi gekleurde havenplaatsjes, maar ook de bekende badplaatsen zoals Nice, St Tropez en Cannes. Naast de kust van zon, zee, strand vind je in het binnenland ook geweldige plaatsen. Bijvoorbeeld de stad Carcassonne, een ontzettend gave vestingstad waar je je echt terug in de tijd waant. Maar ook de bergen in de Alpes Maritimes zijn erg gaaf in combinatie met de kustlijn.

 

Steden

De Steden aan de Middellandse Kust zijn voorzien van pure weldaad. Natuurlijk voor een groot deel omdat ze profiteren van alle toeristen die jaarlijks van over de hele wereld naar dit gebied komen. Denk bijvoorbeeld aan het belastingparadijs Monaco, de stad van de film Cannes of het exclusieve Saint-Tropez. Allemaal bijzondere plekken aan de Côte d’Azur om een keer bezocht te hebben. Maar ga je wat zuidelijker, dan vind je echt nog de authentieke plaatsen van Frankrijk. Bezoek bijvoorbeeld Narbonne, een Romeinse nederzetting met haar Kathedraal, kanaal en Paleis van de Aartsbisschop. Ook Montpellier is een ontzettend bruisende stad, onder andere omdat er veel universiteiten zijn gevestigd. De combinatie van historische gebouwen en het moderne leven is leuk om mee te maken.

 

Natuur

Aan de Middellandse kust vind je verschillende prachtige natuurparken. In het uiterste oosten vind je het nationaal parc de Mercantour, een prachtig park aan de voet van de Alpen waar je lekker kunt wandelen en van uitzichten genieten. Wat meer naar het westen vind je prachtige calanques: Dat zijn diepe kloven welke voor een deel in de zee liggen. Hierdoor ontstaat een prachtig strand met helderblauw water waar je prima een dagje kunt vertoeven. Nog verder naar het westen vind je het nationaal parc de Camargue. Dit park ligt aan de kustlijn vast waardoor dit een waterrijk gebied is waar je onder andere flamingo´s en wilde paarden kunt spotten. 

 

Activiteiten

De meeste toeristen gaan hier naartoe om te genieten van de zon en de zee. Maar behalve lekker luieren is er ook van alles te doen en te ondernemen. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij de plaats waar Fleur du Sel wordt gemaakt, het zout dat gewonnen wordt vanuit speciale zoutmeren. Of onderneem een tocht naar één van de eilanden voor de kust van Cannes.