Wat te doen aan de Middellandse zee

 

De Middellandse kust, azuurblauw water, heerlijke stranden en altijd mooi weer. Geen wonder dat zoveel Nederlanders ieder jaar weer naar de mediterraanse plaatsen  afreizen voor een heerlijke strandvakantie. Maar een vakantie aan de kust wil zeker niet zeggen dat je dan ook per se de hele dag aan het strand ligt. Wil jij graag een vakantie aan de Middellandse zee, maar weet je nog niet waar precies? In deze blogpost geef ik je handvatten om je keuze te maken.  

 

 

Een fijne afwisseling van zowel actief zijn als lekker luieren

Ben je op zoek naar de ultieme combinatie van zowel relaxen als actief zijn? Dan ben je goed op je plek in de departementen Var en Alpes Maritimes.  Je kunt hier heerlijk relaxen op de stranden van plaatsen zoals Nice, Cannes, St. Tropez, Fréjus en St. Maxime. Wanneer je het binnenland in trekt kom je vrijwel meteen de bergen in. Hier kan je allerlei actieve uitstapjes doen zoals klimmen in een boomklim park of over een Via Ferrata. Ook kun je canyoning gaan doen of kanoën door de Gorges du Verdon. 

 

Bekijk hier mijn tips voor de Var ->

Bekijk hier mijn tips voor de Alpes Maritimes ->

 

 

Leuke stedentrips, prachtige kust en een beetje Provence

Wanneer je het leuk vindt om steden te bezoeken dan kun je heel goed naar de Bouches-du-Rhône en de Hérault op vakantie. Hier zit je met steden als Marseille, Montpellier, Aix-en-Provence en Agde helemaal goed! Deze steden zijn – anders dan de badplaatsen als Cannes en St. Tropez – heel fijn voor een dagje citytrip. In deze steden kun je de mooie historische gebouwen bewonderen, goed eten en fijn winkelen. Vergeet ook niet de prachtige natuurgebieden waaronder de Camargue, waar wilde paarden en zachtroze flamingo’s leven. Ook de Calanques van Cassis zijn niet te missen. Het dorpje Les-Baux-de-Provence is een pittoresk plaatsje met hele leuke winkeltjes die van alles uit de Provence verkopen. 

 

Bekijk hier mijn tips voor de Bouches-du-Rhône ->

Bekijk hier mijn tips voor de Hérault ->

 

 

Heerlijke natuur en een rijke historie en cultuur

Wanneer je echt een natuurmens bent die ook houdt van historie en cultuur dan raad ik je aan om naar de Pyrénées Orientales of de Aude te gaan. In de Pyrénées Orientales vind je de gezellige Catalaanse cultuur aan de kustplaatsen zoals Perpignan en Collioure. Loop door de straatjes met felgekleurde huizen, super leuk! In het binnenland vind je de prachtige bergen met mooie bergmeren waar je uren kunt wandelen en hiken. Wanneer je naar de Aude gaat kun je verwachten veel te leren over de geschiedenis van de Katharen. Bezoek onder andere Carcassonne, de mooist bewaarde middeleeuwse stad van Europa en ooit een toevluchtsoord van de Katharen. Ook kent Aude veel andere kastelen en ruïnes welke door de Katharen werden bewoond. Tot slot geeft de rivier de Aude toeristen tal van recreatiemogelijkheden. 

 

Bekijk hier mijn tips voor de Pyrénées Orientales ->

Bekijk hier mijn tips voor de Aude ->

 

 

Ik hoop dat ik je hiermee wat meer wegwijs heb gemaakt naar het vinden van een fijne vakantie aan de Middellandse zee. Mocht je al een favoriet plekje hebben dan hoor ik dat ook graag van je, laat dan een reactie achter hieronder! 🙂

 

 

 


Pinterest

Vond je dit artikel over wat te doen aan de Middellandse zee interessant?  Bewaar hem voor later:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *