Een huis kopen in Frankrijk!?

Vandaag woon ik precies een jaar in Frankrijk. Op 21 januari 2018 nam ik afscheid van mijn familie en stapte ik op het vliegtuig richting Lyon. Daar stond het kleine autootje van Maxime op ons te wachten: op naar ons appartement in Frankrijk!

Ik heb nu alle seizoenen meegemaakt hier. Deze zijn erg afwisselend. Vanwege de bergen om ons heen hebben we bijna nooit hetzelfde weer, wat best leuk is. Afgelopen zomer hadden we maar liefst 3 weken lang een hittegolf. Op de heetste dagen koelde het hier ’s nachts af tot 29 graden. Ik had maar één gedachte : waar vind ik een zwembad. Ik zat met slappe armen en benen op de bank. Vreselijk vond ik het om binnen te blijven, maar naar buiten was eigenlijk ook geen optie. Wat verlangde ik naar een huis mét tuin.

En nu is het eindelijk zo ver.. Wij gaan op zoek naar een koopwoning! Ik heb er ontzettend veel zin in. In Frankrijk zijn er ook zo ontzettend veel opties. Gelukkig is de huizenmarkt hier niet zo gek als in Nederland. Een vrijstaand huis is hier best normaal als je beide een redelijk salaris hebt. Ook worden veel huizen zelfs gelijkvloers gebouwd. En kijk maar eens op google maps hoeveel huizen wel niet een zwembad in de tuin hebben! 

 

 

Dat lijkt me nog het fijnste aan een eigen woning : een tuin waar je van begin lente tot einde herfst heerlijk kunt vertoeven. Zo’n droomhuis als hierboven op de foto zal het natuurlijk niet worden. Misschien ooit als we later met pensioen zijn ofzo iets. Mijn wens op dit moment is voornamelijk het hebben van een zwembad. Dan kan ik op hete dagen heerlijk op mijn luchtbedje dobberen en genieten van het leven. En misschien wil ik ook wel een echte pizzaoven. En natuurlijk van die prachtige oleanders in de tuin! 

 

 

Fais de ta vie un rêve, et d’un rêve, la réalité.

Maak van je leven een droom, en van een droom de realiteit.

4 gedachten over “Een huis kopen in Frankrijk!?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *