De Pyreneeën liggen in het meest zuidelijke deel van Frankrijk. Het is een gebied voor de echte natuurliefhebber. De bergketen vormt een natuurlijke grens met Spanje en kent 129 pieken van meer dan 3000 meter hoogte. In vergelijking met de Alpen zijn de Pyreneeën net wat rustiger, minder toeristisch en wat ruiger. En eigenlijk is dat onterecht, want dit gebied kent ontzettend veel mogelijkheden!

 

Steden

Naast natuur vind je ook verschillende mooie en authentieke steden in de regio. Deze steden bevinden zich niet allemaal in de bergen zelf, maar maken wel onderdeel uit van de verschillende departementen in de Pyreneeën. De belangrijkste stad is Toulouse, ook wel ‘La ville Rose’ genoemd. Dit is een verwijzing naar de vele gebouwen die van licht rode baksteen zijn gemaakt. Toulouse is een echte studentenstad maar heeft ook een gaaf historisch centrum met oude herenhuizen en indrukwekkende historische gebouwen. Zeker de moeite waard om te bezoeken! Naast Toulouse is ook Lourdes een druk bezochte stad. Dit komt voornamelijk omdat het een bedevaartsoord is geworden. Maar er is hier veel meer te vinden, zoals het kasteel van Lourdes en een 100 jaar oude kabelbaan welke je naar een uitzicht op 1000 meter hoogte brengt. Tot slot zijn Cahors en Figeac beide ook leuke historische stadjes om te bezoeken als je op vakantie bent in de omgeving van de Pyreneeën.

 

Natuur

Natuurlijk ga je naar de Pyreneeën voor de natuur. Deze bergen zijn één van  mooiste van Europa en je kunt er goed wandelen. Je vindt er bijvoorbeeld verschillende keteldalen: valleien welke door erosie zijn gevormd tot een bijzonder hoefijzervormig dal. De Pic du Midi de Bigorre is een 2877 meter hoge bergtop waar je echt een ontzettend mooi uitzicht hebt. Ook vind je veel verschillende diersoorten in dit gebied. Onder andere zwijnen, herten, vossen, bokken, wilde katten en wolven. Er wonen zelfs bruine beren! Al is die populatie zo klein dat je er waarschijnlijk niet ééntje zult tegenkomen. Op de lager geleden weiden vind je tijdens de juiste tijd van het jaar prachtige velden met kleurrijke bloemen. 

 

Activiteiten

Wandelen, mountainbiken kanoën, speleologie, abseilen, bergbeklimmen en zwemmen in prachtige bergmeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of de mogelijkheden zijn er. In dit gebied zijn ook verschillende grotten te bezoeken waar prehistorische rotstekeningen te zien zijn.