Gironde activiteiten

De Gironde is een gebied waar je heerlijk tot rust kunt komen. Er is in deze omgeving, anders dan in de Landes, wat minder te doen aan activiteiten. Het is vooral een prachtig gebied met heerlijke stranden en mooie natuur. En wil je graag eens een dagje op stedentrip ga dan vooral naar de stad Bordeaux. De stad van de beroemde wijnen. Hier kun je mooie oude stadsdelen bezoeken en ook goed winkelen. In de Gironde zijn ook mooie culturele plekken te bezoeken. Het voordeel van de Gironde is tot slot dat het een stuk minder heet is in de zomer en vooral ook veel minder lang rijden met de auto.

STEDEN & DORPEN

Bordeaux

Bordeaux, een prachtige stad welke bekend staat om haar wijnen. Je kunt hier dan ook van alles leren over wijn en zelfs uitstapjes maken naar de wijnvelden om daar meer te leren over het productieproces. Bordeaux is daarnaast een eeuwenoude stad en dat is te zien aan alle mooie overblijfselen. Zo vind je er onder andere een prachtige oude kathedraal, mooie stadspleinen en fonteinen en een enorm theater. Je kunt in Bordeaux van alles zien en doen, het leent zicht daarom ook heel goed voor een stedentrip.

Saint-Émilion

Saint-Emilion is een prachtig middeleeuws stadje en zeker de moeite waard om te bezoeken. Zo is er onder andere een oude stadsmuur welke goed bewaard is gebleven. Door de mooie overblijfselen en het karakter van de stad is Saint-Émilion ook geplaatst op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ben je met kinderen op bezoek? Ga dan even naar het vvv-kantoor, er worden namelijk speciale schattenjachten in de stad georganiseerd!

Arcachon

Arcachon is een leuke badplaats en ligt niet aan de Atlantische kust, maar aan het bassin van Arcachon. Je kunt hier leuk over de boulevard lopen, souvenirs inslaan en op de prachtige stranden genieten van de zon en het water. Ook leuk om een fietstochtje te maken trouwens!

Gironde natuur

NATUUR

Dune du Pilat

Bezoek de hoogste duin van heel Europa: de Dune du Pilat. De duin is maar liefst 100 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over de zee. Kinderen vinden het trouwens ook geweldig om lekker hard de duin op en af te rennen.

De mooiste stranden van de Gironde

De Gironde heeft prachtige langgerechte witte stranden met enorme duinpartijen. de mooiste stranden zijn Plage de l’Horizon, Montalivet Beach en Plage du Pin Sec. Het zijn schone stranden met zacht strand waar je heerlijk kunt relaxen en in de golven kunt spelen. Maar eigenlijk kent de hele kustlijn gewoon heerlijke stranden!

Gironde parasailing

ACTIEF

Parasailing

Parasailing is erg gaaf om een keertje gedaan te hebben. Vooral wanneer je van actie, spanning en avontuur houdt. En je moet niet bang zijn voor hoogtes. Je zit in een soort parachute die vast zit aan een speedboot. Heel leuk!

Paardrijden

In deze regio kan je heerlijk paardrijden. In het binnenland of over het strand en zelfs door de zee, er zijn veel verschillende aanbieders. Meestal zul je op een grote pony samen met een klein groepje op pad gaan. Als je nog niet zo goed kunt paardrijden helpen de medewerkers je en geven een paar aanwijzingen. Erg leuke activiteit! 

Fietsen

Fietsen is iets wat je net zoals in de Landes ook heel goed kunt doen in de Gironde. Er zijn veel fietsroutes in en in de buurt van Bordeaux, maar ook in de buurt van het strand kan je erg goed fietsen. Wat ook erg leuk is, is een elektrische mountainbike huren. Omdat mountainbiken soms best zwaar kan zijn, voornamelijk wanneer je niet veel sport kan zo’n elektrische echt een uitkomst zijn wanneer je met het hele gezin een fietstochtje wilt maken. Vraag voor de mogelijkheden na bij de vvv kantoren of de receptie van je verblijfplaats.

Gironde kastelen

CULTUUR

Abdij van Sauve-Majeure

Deze prachtige Abdij komt uit het jaar 1079 en is niet meer in gebruik. Het is dan ook een grote en imposante ruïne welke interessant is om eens van dichtbij te bekijken. De Abdij is onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. 

Wijndomein Château de Sales

Dit wijndomein met prachtig kasteel is open voor bezoek. Het domein behoort al meer dan 5 eeuwen toe aan dezelfde familie en tijdens de rondleiding wordt er van alles verteld over hun geschiedenis. Ook wordt er natuurlijk uitleg gegeven en van alles verteld over het maken van wijn. Het is een erg goed onderhouden kasteel met daarbij mooie wijnvelden.

Citadel van Blaye

Deze enorme citadel werd gebouwd samen met de twee forten Médoc en Paté om de stad Bordeaux te kunnen beschermen. Het is interessant om deze citadel te bezoeken en te leren over de beveiliging- en verdedigingsmethodieken van vroeger. Binnen in de citadel bevindt zich een klein pittoresk dorp met leuke winkeltjes en waar je wat eten en drinken kunt kopen. Ook worden er op de zomeravonden regelmatig concerten georganiseerd. 

Kasteel van La Brède

Dit sprookjesachtige kasteel is omgeven door grachten en daaromheen groene weiden. Het werd in de 14e eeuw gebouwd en is tot op heden te bezoeken. Een gids geeft een rondleiding door de deels nog volledig ingerichte kamers. 

Palais Gallien

Het amfitheater van Gallien is het oudse overblijfsel van de stad Bordeaux. Ooit werd dit theater gebruikt door gladiatoren welke onder andere vechten met wilde katten. Het theater was één van de grootste in Gallië, zo’n 20.000 toeschouwers konden dit geweld aanschouwen. Vandaag de dag zijn deze bijzondere activiteiten slechts geschiedenis en is er een interessante ruïne overgebleven.

OVERNACHTEN

Deze pagina bevat affiliatielinks