Wonen in Frankrijk

De Flan is een typisch Frans dessert. Hij bestaat er in veel verschillende vormen en maten: Zonder bodem, met bodem, van chocolade: menig pâtissier heeft er zijn eigen draai aan gegeven. Mijn favoriet is toch wel echt de vanille Flan: Een heerlijk smeeuïge taart gemaakt …

Dat een nieuwe taal leren tijd en inspanning kost is iets wat zeker is. Wanneer je Frans wilt leren dan zou je vast het liefst willen dat het zo leuk mogelijk blijft. Met de online Franse les van Gymlish word je op een humoristische en …

In twee vorige artikelen heb ik je al verteld wat je moet regelen tijdens het eerste en het tweede trimester. Ook heb ik een uitgebreid artikel geschreven over de mogelijkheden voor kinderopvang in Frankrijk. In dit artikel vertel ik je wat je moet regelen tijdens …

Een zwangerschap in Frankrijk verloopt ongeveer zoals in Nederland qua voorbereidingen en onderzoeken. Toch zijn er ook wel wat verschillen. Tijdens het tweede trimester moet er van alles geregeld worden. Zo heb je o.a. een aantal medische afspraken, de 20-weken echo en zal je op …

Wanneer je kind nog niet naar school gaat heb je misschien een vorm van oppas nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden voor kinderopvang in Frankrijk met elk zijn voor- en nadelen. In dit artikel ga ik hier verder op in en vertel ik je zo goed …

Nu ik een paar keer een Franse kerst heb meegemaakt, kan ik jullie wat vertellen over hoe dit er zo ongeveer aan toe gaat. De Fransen die ik ken hechten heel sterk aan kerst. En niet zozeer vanwege de geboorte van Jezus, maar vooral omdat …

Als je me ergens mee gelukkig kan maken dan is het wel met een éclair of soes met lekker veel room. Vandaag ging ik zelf de keuken in en maakte ik deze overheerlijke choux au craquelin met pistachevulling. Het is wat werk, maar dan heb …

Toen ik naar Frankrijk verhuisde wist ik dat ik het leven in een andere cultuur tegemoet ging. Nu, na bijna 3 jaar in Frankrijk te hebben gewoond kan ik zeggen dat ik me aardig aangepast heb, maar toch voel ik me op bepaalde vlakken steeds …

Wanneer je gaat verhuizen naar Frankrijk heb je misschien wel werk nodig. Of je woont al in Frankrijk en komt erachter dat je toch wat extra inkomen nodig hebt naast je eigen bedrijf. In dit artikel geef ik je mijn tips over werk vinden in …

De Flan is een typisch Frans dessert. Hij bestaat er …

Dat een nieuwe taal leren tijd en inspanning kost is …

In twee vorige artikelen heb ik je al verteld wat …

Een zwangerschap in Frankrijk verloopt ongeveer zoals in Nederland qua …

Wanneer je kind nog niet naar school gaat heb je …

Nu ik een paar keer een Franse kerst heb meegemaakt, …

Als je me ergens mee gelukkig kan maken dan is …

Toen ik naar Frankrijk verhuisde wist ik dat ik het …

Wanneer je gaat verhuizen naar Frankrijk heb je misschien wel …