Avignon, een voor bijna iedereen bekende stad vanwege het liedje. Een prachtige stad midden in de Provence in het departement de Vaucluse. De Romeinse invloeden kun je ook hier heel duidelijk zien. Wanneer je in de buurt op vakantie bent, dan is dit zeker een uitstap die niet te missen is! 


1. Palais des Papes
Niet te missen. Het paleis van de pausen! Deze naam is niet zo maar verzonnen. Lang geleden, in het jaar 1309 werd dit gebouw en daarmee de stad Avignon de verblijfplaats van de pausen uit Rome. Het is een enorm en indrukwekkend gebouw, het grootste gotische bouwwerk van Europa. 

2. Pont d’Avignon
Eigenlijk heet deze brug Pont St-Bénezet en we kennen deze brug van het bekende liedje. Het verhaal gaat dat een herdersjongen de opdracht heeft gekregen van een engel om de brug te bouwen. Met hulp van vrijwilligers is de brug daarna tot stand gekomen. Het is vandaag de dag een halve brug die deels door menselijk handelen en deels door het overstromen van de rivier is verwoest.

3. Place de l’horloge
Het stadsplein van Avignon is de Place de l’horloge. Het is een prachtig plein, mede door de mooie gebouwen die eromheen staan, zoals de schouwburg en het stadhuis. Je kunt hier lekker een drankje drinken en even uitrusten van je stadswandeling. Het plein is wel erg toeristisch, houd daar rekening mee.  

4. Eglise Saint Pierre
Als je van oude kerken houd moet je deze zeker bekijken. Dit is een hele mooi kerk, gelegen aan het gelijknamige plein. In de kerk vind je mooie schilderijen, houdbewerkingen, standbeelden en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit! In de kerk kan je even tot rust komen en bijkomen van de hitte voordat je weer op pad gaat. 
 

5. Kanovaren en Standup paddle over de Rhône
Is het enorm warm en heb je geen zin in een vermoeiende stadswandeling? Ga dan lekker kanoën of doe standup paddle onder de Pont d’Avignon! Lekker afkoelen en ondertussen de omgeving en de stad verkennen via de rivier. Via deze website kan je dit boeken.

6. De markt Les Halles
Deze overdekte markt is heel leuk om eens te bezoeken. heb je een ochtend over, ga dan een kijkje nemen. Hij is elke dag geopend vanaf 6 uur ’s ochtends tot 13 uur in de middag. Op de markt vind je vooral veel etenswaren, ook heerlijke streekproducten. 

7. Theaterfestival in juli
In Juli is er in Avignon het theaterfestival. De hele maand staat de stad in het teken van muziek, dans en theater. Toeristen komen van heinde en verre naar de stad om dit mee te maken. De straten zijn overspoeld met muzikanten, toneelspelers en acrobaten. 

8. Bezoek de verschillende musea
Bezoek de musea van Avignon. Bijvoorbeeld het Musee du Petit Palais, wat dichtbij het Palais des Papes ligt. Hier vind je voornamelijk religieuze kunst. Of bezoek het archeologische museum, het Musée Lapidaire. Mocht je niet genoeg krijgen van alle musea, bezoek dan het Musée Requien, een natuurhistorisch museum. 

9. Fort Saint-Andre
Officieel ligt dit Fort niet in Avignon, maar het is zo dichtbij dat ik het je niet wilde ontzeggen. Het middeleeuwse fort is één van de meest indrukwekkende uit de regio en ligt op de top van een heuvel. Vanaf het fort heb je een supermooi uitzicht over de stad Avignon.

Nog niet uitgekeken?

Kijk hieronder welke leuke tours je kunt boeken in Avignon!