De Franse Alpen zijn een favoriete trekpleister gedurende het hele jaar. In de zomer zijn de bergen ontzettend mooi en groen en kun je er goed wandelen. In de winter zijn ze natuurlijk bedekt met een laag sneeuw en wordt het gebied omgetoverd tot skigebied. Natuurlijk vind je er de Mont-Blanc, of terwijl de ‘Witte Berg’, welke het gehele jaar door bedekt is met een laag sneeuw.

Steden

In de Alpen vind je verschillende steden. De bekendste is de stad Grenoble, welke maar liefst 160.000 inwoners telt. Maar de authentieke stadjes en dorpjes zijn toch wel echt Briançon, Embrun en Annecy. De laatste twee zijn bekend vanwege de prachtige blauwe bergmeren. Ook vind je er het geinige dorpje ‘Les-Beaux-De-Provence’ een oud dorpje waar je hele leuke toeristische winkeltjes vindt. 

Natuur

De Natuur van de Alpen staat natuurlijk in het teken van de bergen en bergmeren. De top van de Alpen is natuurlijk de Mont-Blanc, met haar top op 4810 meter hoogte. Alleen goed getrainde bergbeklimmers kunnen deze berg trotseren, het is een pittige klim en de lucht is erg ijl. Voor toeristen zijn gletsjers te bewonderen welke je kunt vinden in de omgeving van de Mont-Blanc en Briançon. Het gebied kent drie nationale parken, elk met haar eigen eigenschappen. 

Activiteiten

De bergen en bergmeren bieden volop mogelijkheden. In de bergmeren kun je zomers heerlijk zwemmen maar ook verschillende soorten watersport beoefenen: Een bootje huren, zeilen of lekker kanoën. In de bergen kun je goed wandelen, klimmen, raften, paragliden, grotten bezoeken en nog veel meer. 

Tourtips

Er is altijd wel wat te doen in de Alpen. Maak gave en unieke herinneringen en boek een leuk uitje. Hieronder een greep uit het aanbod: