Bezoek de prachtige grot van Saint Marcel d’Ardèche

Grotten zijn altijd leuk om te bezoeken. Vroeger vond ik dit zo gaaf als kind. Wij Nederlanders kennen dat natuurlijk helemaal niet (tenminste niet in Noord Nederland, waar ik vandaan kom). Luisteren naar de gids die verteld hoe mensen vroeger in de grotten hebben geleefd en de mooie sprookjesachtige verlichting. Het is bijna alsof je in de Efteling bent! Zo ook de Grot van Saint Marcel d’Ardèche. Ik was er in oktober 2018 samen met twee vriendinnen.

Gorges van de Ardèche

De grot ligt midden in de Gorges van de Ardèche. De rit ernaar toe is alleen al spectaculair en de moeite waard. Je hebt langs de weg prachtige uitkijk posten waar je de auto kunt neerzetten en kunt genieten van het uitzicht.

Eenmaal bij de grot aangekomen kan je een kaartje kopen voor de rondleiding. Deze is geloof ik ieder uur, dus erg lang hoef je niet te wachten. Daarnaast is er naast de grot ook ook wandelpad wat je verder de natuur in brengt. Dit pad brengt je onder andere langs een echte menhir (denk aan Asterix en Obelix) en een Dolmen (een soort hunnebed).

De rondleiding in de grot duurt ongeveer een uur. Je moet een heel stuk afdalen via trappen welke je aan het einde van het bezoek ook weer omhoog mag lopen. De grot is prachtig, op  een plaats zijn waterbekken onstaan door het stromen van de rivier. Deze worden tijdens de rondleiding verlicht en geeft een echt sprookjesgevoel. Aan het einde van de grot is een hele mooie zaal van stalactieten en stalagmieten. Onze gids sprak Frans, Engels, Duits en Nederlands. In de periode van 4 april tot 31 oktober is de Nederlandse rondleiding om 13 uur ’s middags. 

 

Praktisch

Adres: Route des Gorges 07700 St Marcel d’ardèche

Website van de grot : Klik hier

Meer tips voor de Ardèche

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in de Ardéche ? Bekijk mijn volledige bestemmingspagina hier

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *