5 prachtige vakantiebestemmingen in Noord-Frankrijk

Nu meer reizen weer zijn toegestaan, ook buiten Europa, zijn we sneller geneigd om bestemmingen dichtbij links te laten liggen. En dat is zonde! Een vakantie met de auto levert namelijk veel voordelen op en is gemakkelijk te realiseren. Neem het prachtige Noorden van Frankrijk: super dichtbij, maar toch enorm veelzijdig en heel anders dan Nederland.

Het Noorden van Frankrijk is een mengelmoes van beroemde steden met spectaculaire monumenten, oude dorpjes waarin in honderden jaren nauwelijks een baksteen is verplaatst, een grillige kust en prachtige natuurgebieden.

Hieronder een aantal mooie vakantiebestemmingen op een rij:

Bayeux, Calvados

Bayeux is misschien wel een van de mooiste steden om te bezoeken in Noord-Frankrijk. Je vindt hier het beroemde ‘Tapijt van Bayeux’, een prachtige historische binnenstad, tal van interessante musea, knusse restaurants en leuke winkeltjes.

Bovendien telt de omgeving waarin de stad ligt genoeg mooie plekjes om te ontdekken. Een perfecte, verrassende bestemming dichtbij huis, waar je toch het gevoel krijgt ver weg te zijn. Onthouden dus voor je volgende vakantie naar Frankrijk!

 

Amiens, Hauts-de-France

Deze middeleeuwse stad was ooit de thuisbasis van auteur Jules Verne, schrijver van ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’. Tegenwoordig kan zijn huis worden bezocht in het prachtige centrum van Amiens. Maar buiten dat is deze mooie stad verrijkt met middeleeuwse architectuur, tal van musea en één van de meest indrukwekkende gotische kathedralen van Europa.

Elk jaar in december vind je in het centrum van de stad bovendien een van de grootste kerstmarkten van Frankrijk; een echte traktatie voor wie houdt van een gezellige sfeer, ‘vin chaud’ en gloeiend hete snacks.

Carnac, Morbihan

Carnac, in het Bretons bekend als ‘Karnag’, is de thuisbasis van een van de grootste neolithische vindplaatsen ter wereld. Je vindt er o.a. menhirs, steencirkels en een heel aantal hunnebedden.

Niemand weet waarom ze zijn opgericht en dus blijft het mysterie rond deze door UNESCO beschermde stenen bewaard. Een dichtbij gelegen bos zou bovendien de geboorteplaats zijn van Merlijn uit de Arthur-legende. Niets als mysterie dus! En een geweldige bestemming voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers.

Ook wanneer je niet zo van de geschiedenis bent is er van alles te zien en te beleven in Carnac en zijn verbluffend mooie omgeving.

Rouen, Normandië

Een weekendje is lang niet genoeg om alles te zien en te doen in en rond Rouen: stad aan de Seine en de culturele en historische hoofdstad van Normandië. Een historische rivierhaven waar Engelse koningen in de middeleeuwen het hof hielden. En de plek waar Jeanne d’Arc op slechts 19 jarige leeftijd stierf.

De oude wijk van Rouen is een doolhof van straatjes met authentieke vakwerkhuizen, die je naar prachtige bezienswaardigheden leiden. Zoals de Gros Horloge; een astronomische klok uit de jaren 1300, of de immense Kathedraal; ooit het hoogste gebouw ter wereld (!)

Arras, Nord-Pas-de-Calais

De hoofdstad van de historische regio Artois heeft een sterk Vlaams accent, welke duidelijk terugkomt in namen, architectuur, eten en kunst.

De puntgevels op ‘Place des Héros’ en de ‘Grote Markt’ zouden zich gemakkelijk in België of Nederland kunnen bevinden. Terwijl het Museum voor Schone Kunsten een overvloed aan Vlaamse en Nederlandse barokschilderijen bezit.

Maar het meest bijzondere aan deze stad is niet zomaar te ontdekken. Onder de grond ligt namelijk een oud labyrint verscholen, waar burgers zich schuilden tijdens de Tweede Wereldoorlog. En jij kunt deze fascinerende plek bezoeken! Weer bovengronds kun je je tegoed doen aan een heerlijke maaltijd of een drankje in een van de gezellige cafés en restaurants.

 

Tot zover deze leuke, minder bekende én goed te bereiken bestemmingen in Noord Frankrijk. Met de auto ben je er slechts in een paar uurtjes rijden. Leuk voor een weekendje, maar ook zeker voor een zomervakantie!

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *