Mijn uitdaging voor 2020: Frankrijk roadtrip challenge!

Frankrijk roadtrips

Voor 2020 ga ik een hele leuke uitdaging aan met mijzelf. Ik wil namelijk een heleboel roadtrips gaan maken door Frankrijk!

Nu ik in Frankrijk woon is reizen door Frankrijk niet zo moeilijk zou je denken, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik de afgelopen twee jaar maar weinig heb gereisd. Veel van ons zuurverdiende geld hebben wij gespaard voor ons toekomstige huis. Nu de aankoop van ons huis bijna helemaal rond is kan ik mij weer focussen op andere dingen, zoals reizen.

Ik heb dus al één goed voornemen: Meer genieten van het mooie Franse land en jullie meenemen in mijn ervaringen.

 

Stedentrips

Metz

Eind december 2019 ben ik al naar de mooie stad Metz geweest. Ik had geluk want de kerstmarkten en kerstverlichting waren nog aanwezig in de stad. Metz is één van de mooiste steden om te bezoeken met kerst!

Lyon

Hoewel ik er niet ver vandaan woon heb ik nog nooit een echte stedentrip gemaakt naar Lyon. Ik ben benieuwd welke nieuwe plekjes ik er kan ontdekken. 

Nice

Nice is een prachtige stad voor een stedentrip. Bijna het gehele jaar is het er mooi weer en het ligt ook nog eens direct aan het strand. Ideaal voor een stedentripje 🙂

Gorges Aveyron

Departementen

Ardèche

Aubenas
Saint Montan
Pont d’Arc
Grotte Chauvet de Pont d’Arc
Gorges de l’Ardèche

Gard

Nîmes
Pont du Gard
Cascades du Sautadet
Fort Saint-André

Vaucluse

Gordes
Carpentras

Fontaine de Vaucluse
Abbaye de Sénanque

Var

Tourtour
Gorges du Verdon 
Grottes du Villecroze
Abbaye du Thoronet

Aude

Carcasonne
Bages
Reserve Africaine de Sigean
Narbonne

Alpes-Maritimes

Menton
Èze
Nice (stedentrip)

Pyrénées Orientales

Perpignan
Collioure
Sentier du Littoral
Forteresse de Salses

Alpes-de-Haute-Provence

Valensole
Sisteron

Verblijven

Het lijkt me leuk om zoveel mogelijk in Nederlandse chambre d’hôtes te verblijven. Heb jij een Nederlands vakantieverblijf en vind je het leuk om samen te werken met mij? Neem dan contact op via info@tipsfrankrijk.nl

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

6 gedachten over “Mijn uitdaging voor 2020: Frankrijk roadtrip challenge!”

  1. Hallo Lisette,

    Vergeet vooral niet om de Franse Ardennen te bezoeken. Je moet er niet komen voor een verfijnde keuken maar zeker voor rust, ruimte, prachtige natuur en historische steden. Ben je een champagneliefhebber, ga dan in ieder geval naar Reims! Een overnachting kan in Librecy.
    Groeten

  2. Hee Lisette, erg leuk lijkt me. Misschien kunnen wij nog wel een keertje mee 😉 Als jullie dat ook leuk vinden natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *