Chateau de Moulin le Compte, stijlvol overnachten in een kasteel

Chateau de moulin le compte

Chateau de Moulin le Comte is een 4-sterren b&b in een prachtig gerenoveerd kasteel uit 1830. Gastheer Francis van der Elst zorgt er voor een gezellige en familiale sfeer en stelt u graag voor aan dit mooie herenhuis .

Over Chateau de Moulin le Compte

Het chateau ligt in het dorpje Aire-sur-la-Lys, in het departement Pas-de-Calais. Het elegante herenhuis uit de 19e eeuw is door Francis gerenoveerd en opgeknapt in 2012. Hierbij is het oorspronkelijke karakter van het kasteel bewaard gebleven.  Het kasteel heeft een mooie kasteeltuin waar de rivier de Leie doorheen stroomt. Hier kunt u lekker uitrusten. In de lounge van het kasteel of op het terras wordt een heerlijk aperitief of biertje geserveerd. ’s avonds kunt u genieten van een 5 gangen surprise diner van streek- en wereldgerechten. Ook wordt er dagelijks een smakelijk ontbijt geserveerd.  

Activiteiten in de omgeving

De meeste van onze gasten bezoeken onderandere Aire-sur-la-Lys, Saint-Omer, Bethune, Calais, Boulongne sur Mer, Louvre Lens en de kerkhoven van WO I en WO I.  Wij hebben diverse brochures voor u aan onze receptie.

Ook zijn er elektrische fietsen te huur, waarmee u de prachtige omgeving kunt verkennen. Het landschap is vlak met soms kleine heuvels en de mooie landelijke routes en fietspaden verbinden de schilderachtige dorpen met elkaar. Deze ‘Villages Patrimoine’ hebben charmante dorpskernen van huizen die rond een kerk gebouwd zijn. 

Een leuke stad om te bezoeken is Cassel met gezellige straatjes en vele winkeltjes met regionale producten. Verschillende plaatsen en steden in dit gebied zullen u een Vlaams gevoel geven, onder andere door de streekbieren die er rijkelijk vloeien. 

De kamers

Er worden 5 kamers met eigen badkamer en toilet aangeboden. In het chateau zijn gezinnen met kinderen van harte welkom. Ook huisdieren zijn toegelaten.

Praktische informatie

Francis van der Elst
Château de Moulin le Comte
44 Rue Principale

62120 Aire-sur-la-Lys

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *