Op het internet vond ik vele ‘fail’ foto’s van macarons, ze werden of te groot, of te hoog, of bleven te plat, etc.
Met dit eenvoudige recept kan het gewoon niet verkeerd gaan. Houd precies de hoeveelheden aan zoals ze hier staan!
Deze macarons zijn glutenvrij
Benodigdheden:
Ingrediënten macarons:
* 60 gram eiwitten (2 eieren)
* 120 gram poedersuiker (apart 1 x 30 gram en 1 x 90 gram)
* 50 gram amandelmeel (o.a. te koop bij De Tuinen)
* Snufje zout
* kleurstoffen, van de toko of jamin. Ik heb die van Wilton gebruikt.
Ingrediënten vulling:
* Nutella pasta
* Jam
* Mon chou + poedersuiker
Bereiding:
Zorg ervoor dat je verschillende bakjes, schaaltjes in de buurt hebt.
Maak de bakjes die je gebruik van te voren goed schoon zodat ze vet vrij zijn!
Splits de eieren en doe deze in een schone kom. Mix met de mixer tot de eiwitten stijf zijn. Voeg langzaam 30 gram poedersuiker toe en spatel dit door de eiwitten. Voeg in een aparte kom de amandelmeel en 90 gram poedersuiker en een snufje zout toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar. Voeg dit toe aan de eiwitten en spatel het er voorzichtig doorheen, totdat het een glad en glanzend mengsel in. Probeer zo weinig mogelijk te mengen, er moet voldoende lucht in het beslag blijven.
Verdeel het beslag in 3 delen. Voeg aan alle delen verschillende kleurstoffen toe. (Je hebt maar een heel klein beetje nodig). Verdeel het beslag in 3 spuitzakken. Ik heb plastic zakjes met een hersluitbare strip gebruikt. Deze zijn echt ideaal.
Nu kan je de macarons gaan opspuiten! Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Kleur kleine rondjes op het bakpapier. Ik heb hiervoor de dop van een flesje gebruikt.
Knip een heel klein hoekje van de spuitzak af, en spuit en klein rondje op het bakpapier. Doe dit tot het papier vol is.
Sla nu met de bakplaat een paar keer op het aanrecht, zo sla je een teveel aan lucht uit de macarons. Laat de macarons een uur op het aanrecht staan. Hierdoor drogen ze alvast wat op waardoor ze in de oven niet breken.
Bak de macarons voor 13 minuten op 150 graden Celcius.
Wanneer ze klaar zijn laat ze dan helemaal afkoelen buiten de oven. Haal ze voorzichtig van het bakpapier af, het beste kan je even met een mes eronder door snijden.
Vul ze en druk ze op elkaar. Doe ze eventueel even in de koelkast om de vulling wat te laten opstijven.
Eet smakelijk!
Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl
Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.
Online Franse les
Nieuwsbrief
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten
Cheesecake alstublieft 🙂 joehooeee