Recept: Provençaalse lasagne

 

Vandaag heb ik een heerlijk vers én vegatarisch recept voor jullie. Zelf ben ik  dol op lasagne. Ik kende het vroeger van de honig pakjes, met veel saus en kaas en zonder groenten. Stiekem vind ik dat nog steeds heel lekker maar het is zo ongezond! Deze versie is echt heerlijk en helemaal vers.

 

Benodigdheden

Voor 2 personen:

* 1 ui
* halve courgette
* halve aubergine
* 1 blik tomatenblokjes
* uienpoeder en knoflookpoeder
* zout
* olie om in te bakken
* lasagnebladen
* bol mozzarella

 

Bereiding

De bereiding van de lasagne is super simpel:

Snijd de ui, aubergine en courgette in kleine blokjes.
Bak dit vervolgens in een ruime laag olie in een grote pan.
Wanneer de groenten gaar zijn voeg je zout, knoflookpoeder en uienpoeder toe.
Bak dit wat verder aan en voeg de tomatenblokjes toe.
Als je een wat dikkere saus wilt: voeg een klein beetje bloem toe.

Proef of je de saus zo lekker vindt. Voeg anders extra smaakmakers toe.

Doe een laagje van de saus in de ovenschaal en doe daaroverheen lasagnebladen
Gebruik 2/3 van de bol mozzarella en snijd dit in plakjes. Beleg de lasagnebladen met de plakjes.
Doe weer een kleine laag saus erover, zodat de bladen niet meer zichtbaar zijn. leg hierover nieuwe bladen.
Doe de laatste saus hier overheen. Scheur de overgebleven mozarella in stukjes en beleg de bovenkant.

Zet dit voor 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

TIP: Voeg verse of gedroogde tijm toe aan je saus. Of gebruik verse basilicum bij het opdienen.

Lekker!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *