Clafoutis 2.0

Clafoutis recept

 

Het kersenseizoen is begonnen en ik heb een heleboel van een ‘via-via’ vriend gekregen die ze in zijn tuin groeit. Tijd om clafoutis te maken! Deze cake is een lichte cake en misschien zelfs  wel één van de gezondste (dat wil zeggen laag in calorieën). Ik geef je het recept van mijn clafoutis 2.0 met mijn eigen twist. 

wat je nodig hebt (8-10 p)

  • 500 gram kersen
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • Een klein beetje zout
  • 80 gram bloem
  • 2 eetlepels creme fraiche 
  • 200 mL melk
  • 2 eetlepels Amaretto likeur (normaal gesproken moet het met Kirsch maar ik houd van de smaak van Amaretto)
  • Klein beetje boter om in te vetten
  • Poedersuiker voor garnering

Hoe maak je de cake

Haal de pitten uit de kersen. Het originele recept zegt van niet, maar ik proef geen verschil en houd er niet van om heel ‘voorzichtig’ te moeten eten. Doe een beetje boter in de ovenschaal en leg de kersen in de schaal (hele bodem bedekken)

Mix de eieren met de suiker en voeg voorzichtig de bloem toe. voeg de melk, creme fraiche, zout en amaretto toe. Giet de mix over de kersen en bak in de oven voor 25 minuten op 210 graden Celsius. 

Laat helemaal afkoelen en garneer met wat poedersuiker. Ik houd ervan om de cake in de koelkast te zetten voordat ik hem eet, maar dat mag je zelf bepalen 🙂 .

Eet smakelijk!

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *