Tarte aux Fraises

Hmmm… tarte aux fraises. Nog nooit had ik hem gegeten, totdat ik in Frankrijk aan het werk ging. Mijn collega’s waren dolenthousiast wanneer tarte aux fraises op het menu stond. Ik vroeg ze wat er dan zo speciaal aan was. Zij konden hun oren niet geloven. Nog nooit een tarte aux fraises gehad?!? Die dag had ik weer een heerlijk recept aan mijn lijstje toegevoegd. En hierbij deel ik hem met jullie. 

Ik maak dit keer 4 kleine taartjes in plaats van één grote. Ik vind ze er altijd zo schattig uit zien! Dit recept is dus voor 4 personen. Je maakt het recept in twee delen: eerst het deeg en daarna de crème. En als laatste natuurlijk nog de verse aardbeien als topping. :)

Voor het deeg:

 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 1 eetlepel melk
 • 2 eetlepels suiker
 • 50 gram ongezouten boter
 • klein beetje zout
 • halve eidooier
 • 100 gram bloem

Het deeg is heel gemakkelijk om te maken. Je doet gewoon alles bij elkaar en maakt er een mooi deeg van. Dit kan je met een mixer doen, maar ook gewoon met je handen. Het deeg is best nat, waardoor je het niet meteen kunt rollen. Maak het deeg een beetje plat en doe er plastic omheen. Leg het vervolgens een uurtje in de koelkast. Zelf heb ik het gewoon even een kwartiertje in de vriezer gedaan, wat ook prima werkt.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Rol het deeg  uit en leg het in de ingevette vormpjes. Snijd met een mesje het randje mooi af. Maak wat gaatjes op de bodem met een vorkje. Bedekt dit vervolgens met een bakpapiertje en doe er wat droge erwtjes in. Bak de taartjes 15 minuten blind af in de oven op 170 graden Celsius. Haal daarna de erwten en het papier weg en bak nog 5 minuten zodat het deeg nog iets bruiner wordt (niet te bruin!)

Haal de bakjes uit de oven en uit de vormpjes en laat afkoelen.

Voor de crème patissière:

 • een eidooier
 • 35 gram suiker
 • mix van 8 gram bloem en 8 gram maizena
 • 125 ml melk
 • een half vanillestokje

Mix het eigeel met de suiker totdat het lichtgeel wordt. Doe vervolgens de mix van bloem en maizena erbij.
Haal het merg uit het vanillestokje en mix met de melk. Verwarm de melk in een pannetje totdat er stoom afkomt (niet koken).

Doe een deel van de warme melk bij het ei-mengsel en roer goed door met een garde. Doe dit mengsel vervolgens mij de rest van de melk in de pan en laat op het vuur warm worden. Blijf de hele tijd mixen met de garde. Wanneer het begint te koken blijf je nog een kleine minuut door mixen.

Haal het nu van het vuur en doe de crème in een schaal. Dek af met plastic folie en laat afkoelen. Om dit proces te versnellen kan je er een koelelement uit de vriezer op leggen.

Taartjes opmaken

Doe wat van de crème in de bakjes. in het midden van het taartje leg je een aardbei op zijn kop. Snijd de rest van de aardbeien vervolgens in kleine partjes en leg deze rondom de aardbei in het midden.

eet smakelijk!! 🙂

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

2 gedachten over “Tarte aux Fraises”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *