Au Passage du Gois, gîtes en kamers op 800m van de Atlantische oceaan

Sinds 2006 zijn Hemko Bruinsel en Martine Hoogschagen met veel plezier de gastheer en gastvrouw van Au Passage du Gois. Op deze pagina stellen ze zichzelf en hun mooie vakantieverblijf aan je voor!

Over Au passage du Gois

Het vakantieverblijf biedt twee vakantiewoningen (4 en 6 pers.), een studio en een kamer met kitchenette op 800m. van de Atlantische oceaan. Zij zijn het hele jaar geopend. Au Passage du Gois was vroeger een oesterboerderij. Diverse buren zijn nog steeds oesterboer of kokkelvisser. Op korte afstand zijn er zoutpannen die nog in werking zijn.

Hemko en Martine serveren het hele jaar door met plezier elke dag een uitgebreid ontbijt (€5 p.p.p.d). In de zomer proberen zij dit zo veel mogelijk buiten te doen. Van mei tot half september bieden ze een keer per week de mogelijkheid om aan te schuiven bij hun table d’hôte maaltijd. Er wordt gekookt met groenten uit de eigen moestuin, lokale producten en de specialiteiten van de regio (o.a. kip, eend,  Vendée ham en de lokale witte bonen “mogettes”).

Van mei tot september gaan Hemko en Martine elke week een keer op stap met hun gasten om samen de  omgeving te ontdekken. Hier zijn geen kosten aan verboden en het is op vrijwillige basis. De activiteit hangt af van de getijden en het seizoen, maar afwisselend worden er garnalen of kokkels gevist, een bezoek gebracht aan  een zoutboer of een kruidentuin of is er een kijkje in port du Bec wanneer de oesterboeren van zee komen of wordt er gevist met een kruisnet van 1m2.

Wat is er te doen in de omgeving?


De Passage du Gois, een 4 km lange weg die tevoorschijn komt met eb ligt op 800m. Er zijn diverse fiets en wandelpaden vanaf Au Passage du Gois. Onder andere naar de haven Port du Bec (3 km). De mooie zandstranden waar de Vendée beroemd om is, zijn op 10 km. Er zijn in de omgeving heel veel fietspaden (ongebruikelijk in Frankrijk). Je kunt fietsen door de moerasgebieden en polders, in de bossen en door kleine dorpjes in de omgeving. Het eiland Noirmoutier is te bereiken via de Passage du Gois en via een brug. Je kunt op het eiland heerlijk wandelen en fietsen en de dorpjes en havens bezoeken. Op 30 km naar het noorden ligt Pornic met een getijde haven en kasteel en een mooie rotskust met een prachtig oud douane pad. Naar het zuiden (10km) zijn er diverse badplaatsen met heel mooie zandstranden. Een dag naar de moderne en hippe stad Nantes (60km)  biedt weer heel ander entertainment en ook het themapark Puy du Fou en de dierentuin Planet Sauvage zijn zeker een bezoek  waard, evenals een dagtrip langs de kust naar het zuiden (les Sable d’Olonne) of naar het noorden (la Baule en het schiereiland le Croisic). Kortom; er is een zeer gevarieerd aanbod en heel veel te zien en te doen op korte afstand.

Accommodatie mogelijkheden en details


De prijzen van de vakantiewoningen variëren van € 299,– voor de kamer met kitchenette Le Sable in het laagseizoen tot  € 1175,– voor de ruime vakantiewoning La Plage in het hoogseizoen.  Huurlinnengoed verplicht (12,50 p.p.p.w.). De eindschoonmaak is optioneel.
De prijzen van de kamers variëren van € 49,– voor de kamer Le Sable voor 2 personen in het laagseizoen tot € 89,– voor de studio La Marée voor 2 personen in het hoogseizoen. Ontbijt optioneel en €5 p.p.p.d. De prijzen zijn inclusief linnengoed, handdoeken en schoonmaak.

Er is  voor een verfrissende duik een houten opzetzwembad van 4,6m bij 7,4 m en 1,25m diep. Kinderen kunnen niet in het zwembad vallen en het zwembad is afgesloten met een hek.

Kinderstoelen, kinderbedjes en badjes worden gratis ter beschikking gesteld. Wifi is gratis. Elke accommodatie heeft een eigen BBQ. Er is een gemeenschappelijke tafeltennistafel, een voetbalveldje en spelletjes. Laarzen en vismateriaal is beschikbaar, zodat gasten heerlijk een rondje kunnen wandelen op het wad bij de Passage du Gois (800m) om te kijken naar de fransen die er kokkels aan het vissen zijn en de oesterboeren die bezig zijn bij hun oesterbanken.

Over de eigenaren

Tot 2006 was Hemko (1969) Sales Director bij een leverancier van IT producten in Amstelveen. Martine (1967) heeft door de jaren heen diverse internationaal georiënteerde commerciële functies bekleed. Sinds zij het roer hebben omgegooid is Hemko o.a. verantwoordelijk voor de marketing en administratie en is de sommelier tijdens de table d’hôte. Martine houdt zich o.a. bezig met de e-mail, social media en de tuin en groentetuin (2400m2). Samen doen zij het onderhoud, zetten nieuwe wandel- en fietstochten uit en proberen ze nieuwe recepten en aperitieven voor hun table d’hôte.

Praktische informatie

Hemko Bruinsel & Martine Hoogschagen
B&B – Vakantiehuizen  Au Passage du Gois
Le Menitres
85230 Beauvoir-sur-Mer
Frankrijk

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *