Indrukwekkende autoroute door de Gorges van de Ardèche

autoroute door de Gorges van de Ardeche

De Gorges de l’Ardèche zijn denk ik één van de mooiste natuurverschijnselen in Frankrijk die ik tot nu  toe heb gezien. De rivier de Ardèche meandert rustig door de prachtige kloof. Ben je op vakantie in de Ardèche, dan is een autoroute door de Gorges van de Ardèche zeker iets wat je niet moet overslaan!

Autoroute door de gorges van de Ardèche

De autoroute langs de kloof loopt vanaf Vallon Pont d’Arc tot het dorpje Saint-Martin d’Ardèche. Het is een speciaal aangelegde ’toeristische’ route. Onderweg staan dan ook meerdere bordjes langs de weg welke aangeven goed op de snelheid te letten en niet te hard te rijden. De meeste mensen die deze route rijden doen dit namelijk om de kloof te bekijken. Het is namelijk niet de snelste route om van A naar B te komen vanwege de vele bochten, heuvels en dalen! 

Ik reed de route op een zondagmiddag en vond het zo grappig om alle kanovaarders in de diepte door de Ardèche te zien varen. Kleine rode en gele bootjes die langzaam vooruit kwamen. Zo valt nog meer op hoe immens hoog en groot de kloof is! Langs de route vind je meerdere ‘Belvédères’. In het Nederlands betekent dit zo iets als ‘balkon waar vandaan je een mooi uitzicht hebt’. De meest bekende belvédère is waarschijnlijk de Pont d’Arc, een prachtige rots welke door de rivier uitgesleten is tot een natuurlijke brug. 

Een aantal tips

  • Er zijn in totaal 13 uitzichtpunten. Bij de mooiste punten zijn speciaal parkeerplaatsen aangelegd. Ik ben zelf niet bij alle punten gestopt, dat is ook niet per se nodig.
  • Zelf ben ik bij Vallon Pont-d’Arc gestart. Dit is wat makkelijker qua parkeren omdat de uitzichtpunten dan aan je rechterkant liggen. Wil je na afloop bij de Pont d’Arc gaan zwemmen dan kun je beter aan de andere kant (vanaf de dorpjes Saint-Martin d’Ardèche en Aiguèze) beginnen. 
  • In het hoogseizoen kun je de route het beste ’s ochtends vroeg of later in de avond (erg mooi tijdens zonsondergang!) rijden. Het kan namelijk druk zijn en de parkeerplaatsen kunnen op sommige plekken vol raken.
  • Je kunt de route met een camper doen, maar voor het parkeren kan dit wel wat lastiger zijn.
  • Schrik niet als je wilde berggeiten tegen komt. Ik was zelf nogal verbaasd toen ik ineens een moeder geit met twee kleintjes langs de weg zag lopen!
  • Mocht je de prachtige Grot van Saint Marcel d’Ardèche willen bezoeken, deze ligt op de route.

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *