Parijs, wat een stad! Zelf ben ik er drie keer geweest en ik zou graag weer eens terug gaan. De prachtige gebouwen, de bijzondere Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, alles lijkt wel zo gebouwd als of ze van te voren wisten wat een wereldstad het zou gaan worden.

   


Activiteiten in Parijs

 

1. Eiffeltoren
Natuurlijk kan een bezoek aan de Eiffeltoren niet ontbreken aan een stedentrip Parijs. Deze enorme toren van staal is meer dan 100 jaar oud en je kunt helemaal naar de top om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Wist je trouwens dat veel mensen vroeger de toren helemaal niet wilden? Hij idee was dan ook om hem 20 jaar na de bouw weer af te breken. Gelukkig maar dat ze dat niet hebben gedaan! Tip: Koop je kaartje op internet, dan hoef je niet in de rij te staan. 

2. Arc de Triomphe
Deze triomfboog is echt een indrukwekkend monument. Op foto’s ziet hij er mooi uit, maar ga hem eens in het echt bezoeken! Erg overweldigend hoe groot hij is. De Arc de Triomphe is ondertussen meer dan 200 jaar oud en in opdracht van Napoleon gebouwd. De bouw heeft maar liefst 30 jaar geduurd. Naast de Arc is een monument om de slachtoffers van de eerste wereldoorlog te herdenken, namelijk een speciale vlam die altijd blijft branden.  

3. Champs-Élysées 
De Champs-Élysées is de grootste laan van Parijs. Wat erg leuk is om te doen is om vanaf de Arc de Triomphe helemaal naar het Louvre te lopen via deze laan. Ondertussen loop je langs alle dure winkels en kijk je je ogen uit. Op de Champs-Élysées vindt je ook Ladurée, welke bekend staat om haar heerlijke (en ook dure) macarons.   

4. Louvre
Bezoek het grootste en meest bezochte museum ter wereld! Alleen de buitenkant al is een bezoek waard. Het Louvre was eens een kasteel, gebruikt door de Franse koningen. In het Louvre zul je een keuze moeten maken, er is namelijk teveel om te zien in een dag thuis. Tip: bezoek hem ’s avonds, het is dan minder druk en de piramide is supermooi verlicht. 

5. Notre Dame
De Notre Dame is meer dan 700 jaar geleden gebouwd. Het is een enorme en prachtige kathedraal welke je ook van binnen kunt bezoeken. Ga ook op zoek naar het ‘point zero’ : vanaf dit punt worden alle afstanden naar Parijs gemeten in andere delen van Frankrijk. 

6. Sacré Coeur
De Sacré Coeur ligt op de heuvel van de wijk Montmartre en is helemaal wit. Hierdoor is hij erg opvallend en ook vanaf verschillende punten in Parijs zichtbaar. Het is een indrukwekkend gebouw en je kunt hem bereiken via trappen of een speciale lift. Omdat de basiliek op een heuvel ligt heb je daarnaast een prachtig uitzicht over Parijs. Rondom de Sacré Coeur staan vaak veel straatartiesten de mooiste shows weg te geven. Een keer toen ik er was werd er een vuurshow gehouden, erg gaaf!

7. Place du Tertre / Montmartre
Als je toch de Sacré Coeur gaat bezoeken, blijf dan nog even in de gezellige buurt Montmartre en loop via de leuke straatjes op zoek naar bijzondere winkeltjes. Een paar straten vanaf de Sacré Coeur heb je het plein Place du Tertre, een toeristisch plein waar je kunst kunt kopen en ook jezelf kunt laten afbeelden op een doek. Goed onderhandelen!

8. Galeries Vivienne
De Galeries Vivienne zijn niet zo’n bekende toeristische attractie, maar wel een prachtige plek om even een bezoekje aan te brengen. Deze passage is een kleine overdekte winkelstraat uit 1823 en ontzettend prachtig door de mooie bogen, het glazen dak en de mozaïeken vloer. 

9. Catacomben
Onder Parijs ligt een groot gangenstelsel van ondergrondse tunnels. Dit was ooit een kalksteengroeve waar het steen vandaan werd gehaald voor de bouw van Parijs. Nu is het echter een enorme catacombe waar de botten van maar liefst zo’n 6 miljoen Parijzenaren liggen opgeslagen. Tegenwoordig zijn de catacomben van Parijs voor bezoekers te bezoeken. 

10. Versailles
Het kasteel van Versailles ligt een stukje buiten de binnenstad van Parijs en is echt een aanrader. Het prachtige paleis met haar tuinen is mooi bewaard gebleven. In het kasteel kun je verschillende zalen bezoeken. Naast het grote kasteel bestaan ook nog kleinere paleizen en de koninklijke stallen welke je kunt bezoeken. Neem zeker een dag, maar liefst twee mocht je alles willen zien. 

 

11. La Défense
De zakenwijk van Parijs heet La Défense en is een absolute aanrader wanneer je houd van moderne architectuur. Loop tussen de enorme wolkenkrabbers en bewonder verschillende kunstwerken. Daarnaast is er een groot winkelcentrum waar je lekker kunt shoppen. 

 

12. Tour Montparnasse
De Tour Montparnasse is één van de hoogste wolkenkrabbers van Parijs en staat midden in de stad. De lift in deze toren gaat zo snel omhoog dat je zelfs last kunt krijgen van de druk op je oren. De toren zelf is eigenlijk niet zo speciaal, maar het leukste is om hem ’s avonds te bezoeken. Je kunt namelijk helemaal tot op het dak komen waar je een prachtig uitzicht hebt op de verlichte stad en natuurlijk de verlichte Eiffeltoren!

 

13. Shoppen in Parijs
Wie gaat er naar Parijs zonder een dagje te hebben geshopt? Ik in ieder geval niet. Bezoek het prachtige warenhuis Lafayette, bezoek de marché aux puces in de wijk Saint-quen of ga lekker veel shoppen in Les Halles. Je hebt in Parijs veel mogelijkheden.

Nog niet uitgekeken?

Kijk hieronder welke leuke tours je kunt boeken in Parijs!