Dit zijn de leuke kledingwinkels in Frankrijk

Leuke winkels in Frankrijk

Toen ik vroeger met mijn ouders naar de camping ging wilden wij ook wel eens lekker shoppen. Wat zijn dan de leuke kledingwinkels in Frankrijk? Ik kende bijna geen enkele winkel en wist helemaal niet waar ik wel en niet naar binnen moest. Echt goed winkelen doe je in de grote steden zoals Parijs, Lyon, Nice, enzovoort. Maar ook in kleinere steden kun je wel leuk winkelen. 

Leuke kledingwinkels in Frankrijk, waar vind je ze?

Er zijn eigenlijk twee verschillende plekken waar je kunt shoppen, de winkelstraat/shoppingmall en het ‘industrieterrein’. Een derde plek zijn de hypermarchés zoals Auchan, E-leclerc en Géant Casino, maar deze benoem ik niet speciaal omdat hier vaak maar een paar (kleding)winkels bij in zitten.

De internationale winkels die we allemaal kennen zoals Zara, Mango en H&M sla ik even over: ik benoem vooral de Franse, wat minder bekende winkels. 

In de gewone winkelstraat / shoppingmall

In Frankrijk is het echt leuk winkelen in de winkelstraten van de grote steden (vanaf 100.000 inwoners). In de wat minder grote steden zijn deze winkelstraten al wat minder interessant. Ik woon in Valence, een stad van meer dan 60.000 inwoners en wat ik heel frappant vind is dat ik weinig populaire en internationale merken terug zie, maar vooral veel Franse bedrijven. Daarnaast zie ik ook heel vaak de wat meer exclusieve winkeltjes in de normale winkelstraat (denk aan winkels als O-bag, Yankee candle, etc.) dit zijn van die winkeltjes die je in Nederland vaak in een achterafstraatje tegen komt omdat ze een klein publiek trekken. 

Voor meiden / vrouwen:

Pimkie – Een leuke en hippe kledingwinkel voor meiden. De winkel heeft kleding voor zowel tieners, twintigers als daarna. Gewoon een niet te missen winkel wanneer je een dagje gaat shoppen! Prijzen zijn normaal. 

Naf Naf – Een wat duurdere winkel voor meiden / vrouwen. De kleding heeft een hoog ‘schattigheid’ niveau. Je vind hier vooral leuke shirtjes en jurkjes. Ik vind het zelf een hele leuke winkel. Vooral de sale is top, dan kun je leuke kleding shoppen voor zachte prijsjes. 

Jennifer – Een wat goedkopere kledingwinkel waar zeker wel leuke items tussen kunnen zitten. Vooral voor wat jongere meiden. 

Cache Cache – Een wat goedkopere winkel voor zowel jongere meiden als vrouwen. Prima kleding.

Comptoir des Cottoniers – Leuke kledingwinkel met goede kwaliteit kleding. Veel  ‘simpele’ kleding met een leuke twist. Prijs ligt wel redelijk hoog, vergelijkbaar me IKKS

Morgan – Kleding voor jongere meiden, vooral wat stoerder. 

Camaieu – Een wat goedkopere winkel met kleding voor wat oudere dames. 

Étam – Lingerie, vergelijkbaar met Hunkemoller en Livera. Er bestaan trouwens ook Étam winkels met gewone dameskleding. 

Voor jongens / mannen:

Celio – Kledingwinkel voor jongens en mannen. Maxime heeft hier in zijn jeugdjaren vooral veel broeken gescoord. 

Jules – Leuke winkel voor zowel jongens en mannen. Net wat hipper dan Celio, je vind hier bijvoorbeeld leuke t-shirts en truien.

Brice – Winkel voor mannen met vooral wat nettere kleding. De prijzen liggen daarom ook iets duurder dan Celio en Jules maar zijn nog prima betaalbaar. Leuke overhemden, pantalons en truien.

Devred 1902– Nettere herenwinkel, vergelijkbaar met Brice.  

 

Voor kinderen:

Petit Bateau – Vooral heel erg leuk voor baby’s en kinderen. Goede kwaliteit maar wel wat duurder. Probeer tijdens de sale te gaan shoppen!

Orchestra – Hele leuke baby/kinderwinkel. Prijzen wel aan de hogere kant. 

Okaïdi – Leuke baby- en kinderkledingwinkel, qua prijzen wel wat vergelijkbaar met de Hema. 

Tape à l oeil – Leuke baby- en kinderkledingwinkel, qua prijzen wel wat vergelijkbaar met de Hema. Ik vind zelf de kleding wat leuker dan die van Okaïdi

Sergent Major – Wat duurdere baby- en kinderkleding. 

 

Voor zowel kinderen en/of mannen en/of vrouwen:

Éram – Schoenenwinkel, vergelijkbaar met wij kenden als de Dolcis.

IKKS – duurdere kledingwinkel voor kinderen, mannen en vrouwen.

Bonobo – Kleding voor mannen en vrouwen, prijzen liggen naar mijn mening te hoog voor wat je ervoor terug krijgt. 

Shoppen in Frankrijk

 

Op een soort ‘industrieterrein’

De derde en laatste manier van shoppen is op het industrieterrein. Ik noem dit een industrieterrein maar dat is het natuurlijk niet. Ik vind alleen dat het er wel wat op lijkt, omdat deze winkels zich vaak wat achteraf bevinden en het enorme gebouwen zijn welke ook meteen als magazijn werken. Op deze terreinen vind je grote ketens en winkels die je meestal niet in de gewone winkelstraat terug vindt. Denk bijvoorbeeld aan de winkel Decathlon.  Ook zie je hier vaak de woonwinkels en elektronicawinkels terug. 

 

Kleding- en schoenenwinkels:

Kiabi – Goedkope kledingwinkel voor kinderen, vrouwen en mannen. Vooral voor baby’s en kinderen ideaal, je vind er best wel leuke kleding tussen.

La Halle – Je hebt zowel winkels voor kleding als voor schoenen. De prijzen liggen lager en de kwaliteit is niet altijd super. Een beetje vergelijkbaar met Kiabi.

Gémo – Ook weer  vergelijkbaar met Kiabi en La Halle, maar de kleding is iets duurder, wat mooier en van betere kwaliteit. 

Orchestra – Zoals ook hierboven al vermeldt: Leuke baby/kinderwinkel. Prijzen wel aan de hogere kant.

Celio – Zoals hierboven ook al benoemd: Kledingwinkel voor jongens en mannen. Maxime heeft hier in zijn jeugdjaren vooral veel broeken gescoord. 

Besson Chaussures – Leuke schoenenwinkel met heel veel schoenen in verschillende prijsklassen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met de Nederlandse winkel VanHaren, maar je hebt veel meer keus. 

 

Woonaccessoire winkels:

Maisons du monde – Gave winkel met veel mooie accessoires voor in huis. Ook verkopen ze veel kant-en-klare gordijnen en meubels. De prijzen zijn wat aan de hoge kant.

Casa – Leuke woonwinkel, vergelijkbaar met de Xenos. In Nederland zijn veel Xenos winkels overgegaan in Casa. 

La Foir Fouille – Een winkel die wat tussen de Action en de Xenos in zit. Let trouwens wel op de prijzen, want deze kunnen soms (naar mijn mening) te hoog liggen. 

 

Overig:

Gifi – Winkel die wel wat weg heeft van de Action. Erg handig voor bijvoorbeeld feestjes en dergelijke. 

Cultura – Leuke boeken- en knutselwinkel. 

Darty – Elektronicazaak vergelijkbaar met de Mediamarkt maar dan wat kleiner

Boulanger – Elektronicazaak vergelijkbaar met de Darty. 

Decathlon – Waarschijnlijk onder veel van ons wel bekend, maar ik noem hem toch omdat het een echte Franse winkel is. Hier vind je alles voor de sport: kleding, materiaal en schoenen. Vaak voor een best mooie prijs. 

Dit overzicht van leuke kledingwinkels in Frankrijk is nog niet compleet. Missen er naar jou mening nog winkels in dit rijtje? Laat het me weten!

 

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht bevat affiliatielinks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *