Auvergne

 

De Auvergne is een ontzettend mooie streek, in het midden van Frankrijk. Het gebied staat vooral bekend om het vulkanische gebergte, de grote dennenbossen en kratermeren. Omdat dit gebied nog niet zo bekend is bij toeristen vind je er nog veel mooie en pure plaatsen. De Auvergne is echt een gebied voor natuurliefhebbers!

 

Steden

De Auvergne is erg dunbevolkt en de steden en dorpen die je er tegenkomt hebben elk hun eigen unieke karakter behouden. De Auvergne kent negen dorpen welke vallen onder de ‘mooiste’ dorpjes van Frankrijk. Met name het dorpje Salers, ‘Zwarte diamant op een groen tapijt’ springt eruit: een ontzettend goed bewaard middeleeuws dorpje midden in de groene heuvels. 

 

Natuur

De natuur is wel echt het hoogtepunt van deze streek. Met name omdat de streek zo dunbevolkt is komt de natuur echt tot zijn recht. De meeste toeristen zullen dan ook voor de rust en de natuur naar dit gebied trekken. Met maar liefst 80 uitgedoofde vulkanen is deze streek echt uniek in Frankrijk en kan je er heerlijk wandelen en van mooie uitzichten genieten. De Auvergne kent twee natuurparken waar je van allerlei planten en dieren tegenkomt. Zo wonen er vele soorten (roof)vogels, maar ook wilde schapen, herten en wilde zwijnen. 

 

Activiteiten

Wandelen staat wel echt op één wat betreft activiteiten in de Auvergne. Maar ook fietsen, mountainbiken en paardrijden kun je er goed doen. Ook is er de mogelijkheid om een meerdaagse tocht te ondernemen per ezel. Zo krijg je echt het gevoel terug te zijn in de tijd. Daarnaast is dit een waterrijk gebied met mooie (berg)meren waar je lekker kunt zwemmen.