De 5 leukste bezienswaardigheden van de Vaucluse

In deze nieuwe rubriek geef ik jullie steeds een overzicht van de vijf leukste activiteiten van een bepaalde regio.  Als eerste is de Vaucluse aan de beurt, een departement in de Provence in Zuid-Frankrijk. In dit artikel de 5 leukste bezienswaardigheden in de Vaucluse!

 

1. Avignon

Avignon is een geweldige stad om eens te bezoeken. Gelegen midden in de Provence aan de rivier de Rhône. Bezoek onder andere het beroemde Palais des Papes en de pont d’Avignon. In Avignon kun je ook erg goed winkelen en lekker op een terrasje zitten. De rivier leent zich perfect voor een tochtje kanoën of stand-up-paddle. Er worden vanaf Avignon veel verschillende tourtrips georganiseerd, zoals bijvoorbeeld deze Van Gogh tour en wijntour. Avignon leent zicht daarom heel goed voor een stedentrip. Benieuwd naar een volledig overzicht van deze reisbestemming? Bekijk dan de bestemmingspagina van Avignon.


2. Le Petit Colorado Provencal

De Petit Colorado Provencal is een oude okergroeve. De oker werd bijvoorbeeld gebruikt in verf, cosmetica en papier. Wat er over is gebleven van de groeve is een bijzonder stukje natuur: de grote rode heuvels doen denken aan roest en vormen een fel contrast met de strakblauwe lucht. 


3. Gorges du Toulourenc

een prachtige kloof in de bergen waar een riviertje doorheen stroomt. Het is een natuurverschijnsel wat je in Nederland niet kunt tegenkomen, waardoor ik het nog indrukwekkender vindt. Het riviertje is vaak ondiep met soms wat diepere stukken waar je lekker kunt zwemmen. Het leukste is echter om door de kloof heen te lopen (met goede schoenen) en zo de mooie natuur te bewonderen.


4. Lavendel

De Vaucluse is misschien wel de top 1 regio voor het bezoeken van lavendelvelden. Loop door de velden (met respect voor de boer!) en ruik te heerlijk geur van de lavendel. Meest idyllische lavendelplekje van de Vaucluse zijn de velden rondom de Abdij van Sénanque. De lavendel bezoek je het best in de eerste twee weken van juli.


5. Mont Ventoux

De Mont Ventoux is een bekende berg in Frankrijk. Hij is voornamelijk populair onder wielrenners en wandelaars. De 1912 meter hoge berg is voor een  groot deel ‘kaal’: er is bijna geen begroeiing te vinden. Dit is wat de berg zo speciaal maakt en het geeft prachtige uitzichten. 

 


Meer activiteiten en bezienswaardigheden in de Vaucluse

Ga je op vakantie naar de Vaucluse en ben je benieuwd wat er nog meer te doen is? Bekijk hier de volledige bestemmingspagina


Pinterest

Vond je dit een handig artikel? Bewaar het op je Pinterest bord!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *