Le Petit Colorado Provencal

Petit Colorado Provencal

Midden in de Provence, in het departement de Vaucluse, vind je een bijzonder stukje natuur: Le Petit Colorado Provencal. Zelf was ik er in 2012 op bezoek tijdens een zomervakantie. En het was erg indrukwekkend! Ik had helemaal niet verwacht zo iets te vinden in Frankrijk en had bijna het idee in een ander werelddeel te zijn. 

 

Dit is een okergroeve, het resultaat van zandafzettingen door het terugtrekken van de zee. Vervolgens is er oker gewonnen door de mens. Dit werd bijvoorbeeld gebruikt in verf, cosmetica en papier. Wat er over is gebleven is dus een supermooi plaatje, de rode kleur komt doordat oker zeer ijzerrijk is. Het doet ook wel een beetje aan roest denken.

 

Le Petit Colorado Provencal

 

De groeve is goed te bereiken met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaats kan je een wandelroute volgen door het bos, waarbij je steeds meer rood zand tegen komt. Heel leuk! Uiteindelijk kom je uit bij de groeve, wat echt indrukwekkend is. Je kunt op verschillende plekken omhoog klimmen en zo heb je heel mooi overzicht over de groeve.

Doe kleding en schoenen aan die vies mogen worden, want het rode zand is niet zo gemakkelijk te verwijderen. Ga je in de zomer, zorg dan voor voldoende drinkwater!

 

 

Roussillon

Wanneer je de Petit Colorado Provencal gaat bezoeken, vergeet dan niet om ook even een bezoekje te brengen aan het dorpje Roussillon. Dit is een klein schattig dorpje met huizen gekleurd met oker. Er is ook een museum waar je van alles kunt leren over oker en er zijn een paar leuke terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van een drankje of een ijsje. 

 

Tourtips

Boek een tour in de buurt van de Petit Colorado Provencal om meer te leren over de oker en het gebruik ervan.

 


PINTEREST

Vond je dit een handig artikel? Pin dan deze afbeelding op je pinterestbord:

 

 


Reis verder naar…

Wat te doen in de Vaucluse

Alle tips voor een stedentrip naar Avignon op een rij 

 


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *