De voor- en nadelen van kamperen

 

Kamperen. Je houd er van, of niet. Maar wat als je nog nooit gekampeerd hebt. Of je twijfelt of je er aan moet gaan beginnen? Als je wilt gaan kamperen moet je meestal eerst een aantal dingen aanschaffen. Dat kan heel budgetproof, maar je kunt ook uitpakken en het zo duur maken als je zelf wilt. Lees hieronder over de voor- en nadelen van kamperen!

 

Voordelen

 

Het is gezellig – Omdat je altijd buiten heb je dus altijd mensen om je heen en ontkom je er niet aan zo nu en dan een babbeltje te doen. Dit is natuurlijk niet per se nodig, maar wel heel leuk en gezellig! De kinderen maken gemakkelijk vriendjes en ’s avonds een spelletje of barbecue met de buren is helemaal niet raar. Vind je dit een beetje too much? Helemaal niet erg, iedereen respecteert elkaar op een camping, dus als je lekker op jezelf wilt zijn dan kan dat prima.

 

Je bent één met de natuur – Het fijne van kamperen is dat het heel gezond is. Je bent namelijk altijd buiten. Dat doet een mens veel goeds! Zelf vond ik het altijd heerlijk om in mijn tentje te slapen en de frissen buitenlucht in te ademen. 

 

Het kan heel goedkoop – Kamperen kan je zo duur maken als je zelf wilt. Eigenlijk is een tentje, luchtbed met slaapzak en klein kookstel het enige wat je nodig hebt. Misschien wil je liever wat meer luxe, dan kun je kiezen voor een vouwwagen of caravan. Of misschien zelfs wel een camper. Sommige campings verhuren zelfs mini koelkastjes waardoor je niet zo vaak naar de (camping)winkel hoeft. 

 

Het is geweldig voor kinderen – De meeste kinderen vinden kamperen echt geweldig. Ze hebben het zwembad dichtbij en meestal ook een animatieteam. Er is iedere dag van alles te doen en de kinderen vermaken zich de hele dag! 

 

Je leeft met de dag, totdat je niet meer weet welke dag het is – Het maakt helemaal niet meer uit hoe laat het is of welke dag het is. je staat op wanneer het licht wordt en gaat weer naar bed wanneer in het donker is. In de tussentijd duik je het zwembad in, lees je een boek en neem je wat te eten wanneer je honger krijgt. Je hoeft geen rekening te houden met openingstijden. Super!

 

Je kunt iedere dag barbecueën – Het fijne van de camping is dat je lekker buiten kunt koken en barbecueën. Je hoeft je niet druk te maken over waar je ’s avonds zult gaan eten. Je open gewoon je koelkast of koopt wat op de campingwinkel. En op de camping is het geoorloofd om elke dag te barbecueën! Wel oppassen dat je geen open vuur gebruikt natuurlijk, veel Franse campings verbieden dit in verband met brandgevaar. 

 

 

Nadelen

 

Je moet van te voren spullen aanschaffen – Als je gaat kamperen vergt dat voorbereiding. Je moet van te voren namelijk heel wat spullen aanschaffen. Dit kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar je ontkomt er niet aan. 

 

Je moet de boel op- en afbouwen – De spullen die je hebt aangeschaft moet je bij aankomst ook uitstallen en opbouwen. Misschien heb je net een lange reis achter de rug en heb je zin om te relaxen bij het zwembad. Bummer! Dat kan niet, want je moet ook ergens slapen vannacht. TIP: Neem een een goedkope pop-up tent mee, als je dan pech hebt gehad of veel file heb je in ieder geval een plek om te slapen!

 

Je hebt weinig privacy –Tja, echt privacy heb je niet op de camping. Jij hoort iedereen en iedereen hoort jou. De buren achter je met een vervelend kind? Jij mag meegenieten van het geschreeuw. Een familie die de hele dag hetzelfde liedje aan het zingen is? Wen er maar aan. De meeste mensen houden wel een beetje rekening met elkaar hoor, al kan je natuurlijk pech hebben.

 

Je moet naar het toiletgebouw – Het beeld van de camping: Met je toiletrol naar het toiletgebouw. Ja, iedereen weet wanneer en hoe vaak jij naar de wc moet. Oké, een beetje overdreven misschien, maar dit is iets waar je je gewoon aan over moet geven. ‘S avonds mag je met je emmer vaat en teiltje naar de wasbakken lopen. Ach het is best gezellig.  Hopelijk heb je wel een camping uitgezocht waar het sanitair goed schoon gehouden wordt 😉

 

Beestjes – Als je in de natuur bent, dan zitten er vanzelfsprekend ook beestjes. Spinnen, sprinkhanen of misschien zelfs muizen. Als je in een tent slaapt moet je daar niet te bang voor zijn! Let wel op dat je je tas goed gesloten houd, dan kunnen ze in ieder geval niet in je kleding kruipen.

 

Het weer – Op de camping ben je overgeleverd aan het weer. Het kan snikheet zijn, probeer dan verkoeling te zoeken. Dat is niet altijd makkelijk! In de nacht kan het daarentegen juist koel zijn. Zorg dat je dan een goede slaapzak meeneemt en niet zo’n goedkope synthetische. Tot slot kan je nog hagel en regen tegen komen. Hoewel het niet enorm vaak voorkomt is een overstroming niet altijd uit te sluiten. Bereid je er op voor zou ik zeggen :). 

 

 

Houd jij van kamperen?

 

 

4 gedachten over “De voor- en nadelen van kamperen”

  1. De camping hebben we altijd een heel gezellig fenomeen gevonden. Op de tent zijn we echter uitgekeken. Het ideale compromis is dan de camper. We hebben er deze zomer eentje gehuurd in Ierland. Het was geweldig. Ideaal ook omdat je niet meer zit met het opbouwen en afbreken.

    1. Hoi Ivan,

      Een camper lijkt mij ook zeker geweldig, het enige nadeeltje daarvan is dat je je hele hebben en houden steeds mee moet nemen en parkeerplaatsen moet zien te vinden. Maar verder zeker ideaal 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *