Mijn eerste week – Update emigratie #4

Mijn eerste week. Wat is hij snel voorbij gegaan! Ik had verwacht mij nogal ontheemd te voelen. Maar alles behalve dat. Ook heb ik me absoluut niet verveeld. Ik heb o.a. mijn auto opgehaald en ben op sollicitatiegesprek geweest. Hierbij een update van mijn eerste week!

 

Maandag

Op maandag ben ik eerst op de fiets naar de supermarkt gegaan. Ik moest wel even 1,5 uur uittrekken voor mijn supermarktuitje, want van alles vind je hier tig keuzes. Zelfs als je een blik doperwten koopt kun je uit ongeveer 20 verschillende blikken kiezen. Ik ben er inmiddels wel achter – zoals het een echte Nederlandse betaamt – dat de goedkoopste spullen het verste van het middenpad staan en dat alle wekelijkse aanbiedingen gezamenlijk helemaal achterin de supermarkt zijn verstopt. En een compleet varken inclusief kop in stukken gehakt en in zakken in de koeling gedumpt schijnt ook heel normaal te zijn hier 🙂

 

Dinsdag

Op dinsdag heb ik vooral opgeruimd in huis en bracht ik Maxime naar zijn werk. ’s Middags haalde ik hem weer op zodat we direct langs de garage konden voor het ophalen van mijn auto! 🙂 Ik ben er heel blij mee, en volgens Maxime rijdt hij 100x beter dan die van hem 😀

 

Woensdag

Op woensdag ben ik naar het tuincentrum gegaan en heb ik een stukje gewandeld langs de Rhône. Ik wil graag kruiden planten en laten groeien. Ik heb wat zaadjes van basilicum en koriander gekocht en die probeer ik nu te laten groeien. Ik moet nog wel een beetje oefenen dus ik ben begonnen met een mini bakje 🙂

 

Donderdag

Op donderdag kreeg ik een een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek voor de dag erna. Wah! Ik heb mijzelf dus de hele dag lopen voorbereiden. Alsof ik nog niet genoeg stress had kwam daar ook nog bij dat het gesprek in het Frans moest gebeuren. Ik heb hele zinnen uit mijn hoofd zitten leren en veel met Maxime geoefend.

Verder heb ik die dag niet zoveel gedaan. Ik moet trouwens nog wel een beetje wennen aan het Franse eten (twee keer per dag warm) en de etenstijden (12:15 lunch, 19:15 avondeten).

Daarentegen houd ik wel echt enorm van de goûter: het Franse 4 uurtje waar de kast open gaat en er de meest heerlijke koekjes en cakejes uit komen, yum 😀

 

Vrijdag

Op vrijdag had ik mijn sollicitatiegesprek. Ik was super zenuwachtig, maar toen ik er eenmaal was viel het ontzettend mee! Gelukkig had ik me nog goed kunnen voorbereiden en was de mevrouw erg aardig. Ze vroeg me een aantal (standaard) vragen en ik moest drie e-mails beantwoorden in het Frans en in het Nederlands. Ik hoor deze week of ik ben aangenomen of niet!

 

Wat minder leuk is:

Ik had mijn auto helemaal achteraan geparkeerd op het terrein, want het terrein was verder helemaal vol. Toen ik terugkwam van mijn gesprek zag ik dat een andere auto de uitgang voor mij en ongeveer 6 andere auto’s had geblokkeerd!!! Om weg te komen moest ik met een soort wilde achtbaan manoeuvre tussen 3 bomen door sturen. En nu is mijn auto aan twee kanten bekrast door de takken 🙁 🙁

 

Zaterdag

Zaterdag ben ik weer boodschappen gaan doen voor de komende week en ben ik samen met Maxime een aantal winkels afgestruind op zoek naar gordijnen, lampen, een kastje en kabelgootjes. De gordijnen en kabelgoten zijn gelukt, maar de rest nog niet. 

 

 

En toen was het alweer zondag! O ja, had ik al gezegd hoe mooi het uitzicht hier is? 😉

 

 

Zie ook:

Afscheid nemen en verhuizen – Vlog 4

La Marie – Update emigratie #3

2 gedachten over “Mijn eerste week – Update emigratie #4”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *