De Via Rhôna, een leuke fietsroute langs de Rhône!

 

 

De Via Rhôna is een speciaal aangelegde fietsroute vanaf het meer van Genève tot aan de Middellandse zee. Omdat de route meestal vlak langs de rivier loopt is hij redelijk vlak en dus goed te doen per fiets! De route is daarom ideaal voor een fietsvakantie, of als fietsuitje tijdens een vakantie. Ook kan je er goed wandelen en skeeleren. Ik woon praktisch naast de Via Rhôna, dus tijd om hem eens te bekijken!

 

Omdat de route zo lang is (815km!), kom je onderweg van alles tegen. Van wijngaarden tot lavendelvelden, uitzichten op mooie bergketens en de zoute meren van de Camargue. Onderweg zijn er veel bankjes, prullenbakken en informatieborden te vinden. De paden zijn rustig en goed begaanbaar. In de meeste gevallen zijn het paden voor alleen fietsers en wandelaars, maar soms zijn het gedeelde wegen. Deze wegen zijn echter rustig, met weinig verkeer.

 

 

De fietsroute is geschikt voor alle leeftijden, van jong tot oud. Ook maakt het niet uit welke fiets je meeneemt: van normale fiets, tot elektrische fiets, mountainbike of racefiets. Je hoeft geen bergen op, hooguit een paar heuveltjes. Onderweg zijn er speciale ‘alternatieve routes’ welke je kunt nemen om bijvoorbeeld een stadje te bekijken. 

 

Wil je graag op fietsvakantie? Kijk dan eerst even op de officiële website van Via Rhôna. Op deze pagina kun je vinden welke routes zijn aangelegd. Als je op één van de routes klikt, kun je ook meteen zien wat de paden zijn en welke alternatieve routes er bestaan. Ook kun je er vinden welke plaatsen je kunt bezoeken, waar de campings zich bevinden en welke VVV-kantoren er in de buurt zijn. Daarnaast wordt er aangegeven waar de gevaarlijke punten zich bevinden. Ontzettend handig als je het mij vraagt!

 

Bekijk ook even mijn korte impressievideo hieronder 🙂

 

Zie ook:

Drôme

Bouches-du-Rhône

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *