Korte stadswandeling Valence

Valence is een stad waar je door middel van een stadswandeling alle hoogtepunten kunt zien. En als je nog energie over hebt kun je nog even de winkels in duiken of lekker uitrusten in het park of op een terras om ’s avonds lekker bij een restaurantje te gaan eten. In deze wandeling laat ik je zien wat je tegenkomt en waar de leuke plekjes te vinden zijn.

 

Bron: Google

1. Je parkeert bij Parking Jouvet (gratis). Adres parkeerplaats: 1 Avenue de Provence, 26000 Valence.

2. Je begint je wandeling bij het stadspark ‘Parc Jouvet’ van Valence.  Het park is geliefd bij de inwoners,  van jong tot oud. Het is een mooi park om lekker te relaxen en het wordt goed onderhouden. Voor kinderen zijn er vaak verschillende dingen te doen, soms zijn er trampolines en ook is er een rood treintje wat rondrijdt. Het park is overdag geopend. 

 

 

3. Vervolgens loop je via de trappen omhoog en kom je uit bij Kiosque Peynet, een schattig prieeltje uit het jaar 1862 en waarschijnlijk het meest bekende icoon van Valence. En dan te bedenken dat de gemeente het ooit wilde verwijderen om er te gaan bouwen! Gelukkig heeft iemand daar een stokje voor gestoken en is het nu een historisch monument geworden.

 

4. Je gaat linksaf en loopt verder langs de Champ de mars. Vervolgens steek je de straat over. Dan kom je op een binnenplaatsje. Dit is het historische centrum. Hier vind je ook de leuke restaurantjes en terrasjes! Maar dat is voor later, eerst ga je meteen linksaf en loop je langs de Cathédrale Saint-Apollinaire. Deze kun je ook van binnen bekijken als je dat leuk vindt. De kathedraal is het oudste monument van Valence, de bouw is begonnen in de 11e eeuw. 

 

5. Je vervolgd je weg en gaat op zoek naar ‘La maison des têtes’. Vertaald betekent dit ‘het huis van de hoofden’. Het is een bijzonder herenhuis uit de 16e eeuw, er zijn allemaal hoofden en symbolen in gebeeldhouwd. Deze sculpturen symboliseren onder andere de wind, het geluk de tijd en de geneeskunst. De hoofden zijn van Romeinse keizers. 

 

6. Ga rechtdoor en sla vervolgens de eerste weg rechts en dan meteen linksaf. Loop wat verder rechtdoor en links van je zie je nu het gemeentehuis van Valence. Het grote gebouw er tegenover is het theater. 

 

7. Je loopt verder langs het gemeentehuis en dan rechtdoor. je loopt helemaal rechtdoor totdat je bij een grote weg komt. Hier ga je rechtsaf. je vervolgd de route en gaat met de bocht mee langs de fontein naar rechts. Hier zit het Office du Tourisme, ofterwijl het VVV-kantoor. Als je wilt kun je hier nog een bezoekje aan brengen. 

 

8. Bij de draaimolen steek je links de weg over. Hier is de winkelstraat met het overkapte deel ‘Victor Hugo’. De wandelroute is hier afgelopen. Als je wilt kun je nog lekker shoppen, of je loopt aan het einde van de straat naar rechts en bent weer terug bij de kiosque om lekker te relaxen in het park. 

 

OOK IN DE BUURT VAN VALENCE:

Wandelroute Chateau de Crussol

Fietsen over de Via Rhôna

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *