Les jardins du manoir d’Eyrignac – mooie tuinen in de Dordogne

 

Er zijn veel mooie tuinen in de Dordogne welke je kunt bezoeken. Eén daarvan zijn de tuinen van het landhuis van Eyrignac, of terwijl: Les jardins du manoir d’Eyrignac.

Het huidige landhuis is in de 17e eeuw herbouwd tot wat het nu is en de eerste tuinen werden in de 18e eeuw aangelegd. Een van de eerste bewoners van dit landhuis was de schrijver Gauthier de Costes de la Calprenèd. Hij werd er in 1609 geboren. Sindsdien is het huis altijd in dezelfde familie gebleven en van generatie op generatie doorgegeven. 

 

Het zijn echt prachtige tuinen, wanneer je er rondloopt krijg je even het gevoel alsof je zelf in het landhuis woont en tijdens een normale dag door je tuin loopt. De rijkdom straalt ervan af. De tuin is meer dan 10 hectare groot. Hij wordt goed onderhouden en dat kun je wel zien. Het gras is echt groen en de sculpturen zijn mooi gesnoeid. 

 

In de tuin vind je verschillende sculpturen zoals deze hanen hierboven. Deze zijn door een kunstenaar gemaakt met oude metalen onderdelen, zoals spijkers en sleutels. De sculpturen zijn te koop, je kunt bij de receptie naar meer informatie vragen. 

Bij het domein is een restaurant en buiten het domein vind je picknickplaatsen in de schaduw. Ook zijn er rondom de tuin botanische routes aangelegd van in totaal 7 kilometer. 

 

Praktische informatie

Een bezoekje aan de tuin is redelijk prijzig vergeleken met andere activiteiten in de buurt, namelijk 13 euro per persoon. Kinderen kunnen goedkoper naar binnen, onder de 5 jaar gratis en vanaf 5 tot 10 jaar kost het 6,50 euro. Tieners betalen 8,50 euro. Zelf zou ik aanraden de tuinen niet met kinderen of tieners te bezoeken. De meeste kinderen zullen het waarschijnlijk niet zoveel aan vinden. 

In juli en augustus worden er picknick avonden georganiseerd. Dit is een evenement waarop gedanst wordt en iedereen in het wit gekleed is. Aan het einde van de avond wordt er een vuurwerk show gegeven. 

Voor meer informatie, bezoek ook de website van de tuinen van Eyrignac.

Meer over de Dordogne

Benieuwd wat er nog meer in de Dordogne te doen is? Bekijk de volledige bestemmingspagina 

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht bevat affiliatielinks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *