Ontdek de geheime plekjes van de Ardèche per stoomlocomotief

Ben je in de buurt van Valence op vakantie? Dan heb ik een leuke tip voor je: Het treintje van de Ardèche. Deze stoomlocomotief rijdt al sinds 1903 tussen Tournon en Lamastre. De trein gaat door de Gorges van de Doux, een riviertje dat uitmondt in de Rhône. 

 

Ongeveer een week geleden ben ik voor het eerst met het treintje meegegaan. En dat was leuk! Je kunt kiezen tussen drie verschillende ‘routes’, al zullen die wel gedeeltelijk hetzelfde spoor volgen. Wij hebben de kortste route gekozen, namelijk die door de Gorges gaat. Je kunt ook kiezen voor een treintje die langs verschillende marktjes rijdt en daar stopt, of een trein die verder gaat naar het dorp Lamastre.

 

 

Onderweg kom je de mooiste uitzichten tegen, waaronder prachtige oude bruggen. Sommige bruggen zijn trouwens aquaducten, bruggen speciaal gebouwd om water te vervoeren. Toen wij er waren was het ontzettend heet, lekker uitwaaien! En onderweg kom je allemaal mensen tegen die in de rivier aan het zwemmen zijn, even zwaaien dus 😉

 

 

 

Tijdens de route ga je heen en terug. Dat betekend dat de trein dus moet draaien! Dit is heel leuk om te zien. De locomotief wordt losgekoppeld en via een speciaal draaiplateau (als je sterk bent mag je helpen) wordt deze gedraaid.

 

 

 

Wil je meer informatie over het treintje van de Ardèche? Kijk dan even op de website (ook in het Engels) voor o.a. vertrektijden en prijzen. 

 

Een tip: Doe een zonnebril op, er kunnen namelijk wat rookdeeltjes van de locomotief op je komen, die wil je liever niet in je oog hebben. 

 

 


IN DE BUURT:

 

Fietsen over de dolce via, een oude spoorlijn 

Korte stadswandeling door Valence  

 

ONTDEK WAT JE NOG MEER KUNT DOEN IN DE ARDÈCHE

 

Ga je op vakantie naar de Ardèche ? Bekijk hier wat je er kunt zien & doen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *