Blog Drome Provence Zien & Doen

De beste rivierplekjes van de Drôme

Niets is fijner dan lekker relaxen aan de rivier wanneer het heet is. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik met mijn ouders naar een camping ging aan een rivier. Hele dagen konden we ons vermaken. Of het nou een klein stroompje was of een diepe rivier met gave stroomversnelling. Er was altijd wel wat te doen. Dammen bouwen, visjes vangen, op kikkertjes jagen (ja echt), kanoën, zwemmen, goud zoeken, echt van alles. Hieronder geef ik je de beste plekjes van de Drôme.

 

 

De rivier de Drôme

De rivier de Drôme stroomt vanuit de Vercors tot aan de Rhône. Met name tussen Crest en Saillans vind je hele fijne plekjes om te zwemmen. In het voorseizoen zal de rivier nog erg fris zijn vanwege het smeltwater. Ook is de rivier dan nog heel breed (zie foto). In de zomer is de rivier lekker verkoelend en rustig. Je kunt er ook goed kanoën! Langs de weg zul je vanzelf auto’s geparkeerd zien staan, een teken dat je daar kunt zwemmen 😉

 

 

 

Vallée de la Roanne

De Roanne is een klein bergriviertje dat in de rivier de Drôme uitmondt. Het is er geweldig mooi en paradijselijk bijna. Doe je waterschoenen aan en loop lekker door het water, of leg je handdoek neer en geniet van je picknick en het zwemmen. De beste plekjes vind je tussen de dorpjes Saint-Benoit-en-Dios en Saint-Nazaire-Le-Désert. Ook hier zul je vanzelf kleine parkeerplekjes tegenkomen met auto’s. 

 

 

 

Chute de la Druise

De Chute de la Druise is een waterval van wel 70 meter hoog. Mocht het nou ontzettend warm zijn en heb je verkoeling nodig, ga dan hierheen. Omdat je een heel stuk naar beneden loopt wordt het onderweg steeds wat koeler. Het water is trouwens ijskoud omdat er weinig zon komt, wil je gaan zwemmen houd daar rekening mee. Toen ik er was vond ik het water echt te koud, al waren er mensen die het erop waagden. 

 

 

Gorges de Toulourenc

De Gorges de Toulourenc liggen helemaal in het zuiden van de Drôme Waar deze gorges vooral om bekend staan is het wandelen door de rivier. Op sommige plekjes zal het wandelen meer waden worden, waardoor je er ook kunt zwemmen. Erg leuk om zo op ontdekkingstocht te gaan en leuke plekjes te ontdekken. De omgeving is daarnaast ook supermooi, waardoor dit echt een aanrader is. 

 

 


Op vakantie naar de Drome?

Drie mooie campings aan een rivier in de Drôme

Bekijk hier mijn tips voor wat je kunt zien in doen in de Drôme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pinterest

Vond je dit een handig artikel? Pin deze afbeelding op je Pinterest bord

 

Lisette

Hoi! Ik ben Lisette, eigenaar van Tips Frankrijk. Ik woon sinds januari 2018 in Frankrijk en geef jullie graag al mijn tips. Veel leesplezier!

Ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *