Activiteiten in de buurt van Valence

Valence is een stad welke direct aan de route de soleil ligt. Waarschijnlijk ben je hier al vaak langsgereden of ga je er in de buurt op vakantie. Dat is niet ondenkbaar, aangezien zowel de departementen de Ardèche en de Drôme direct bereikbaar zijn. Ga je op vakantie in de buurt van Valence? Hieronder geef ik je mijn tips voor de leukste activiteiten in de buurt van Valence. 

 

1. Ontdek de stad Valence

Valence is een gezellige stad. Niet te groot, niet te klein. Je kunt er heerlijk relaxen in het stadspark met prachtige bloemen. Op loopafstand is het stadscentrum met een shoppingmall en natuurlijk het historische gedeelte met leuke restaurantjes. 

 

2. Reis met een oude stoomlocomotief door een rivierkloof

Op een klein half uur rijden van Valence vind je deze oude stoomlocomotief met een schattig stationnetje. Het is een erg leuk treintje wat je meeneemt door de rivierkloof van de rivier de Doux. Onderweg kom je op de mooiste plekjes met prachtige uitzichten en mooie oude bruggen en aquaducten. Een aanrader!

 

3. Stap op de fiets

In de buurt van Valence kan je heel goed fietsen. Zo heb je onder andere de Via Rhôna, die dwars door Valence heen loopt en een geschikte route is voor bijvoorbeeld een fietsvakantie. En op een half uurtje rijden ten zuiden van Valence begint de Dolce Via. Een prachtige oude treinroute welke is omgetoverd tot fietsroute. Beide geschikt voor kinderen. 

 

4. Neem een wandeling naar Chateau de Crussol 

Chateau de Crussol ligt pal tegenover Valence, aan de overkant van de rivier de Rhône. Deze ruïne ligt boven op een berg waardoor je er supermooi uitzicht hebt over de Stad Valence en de Rhône. Je kunt er een mooie wandeling maken door het bos. 

 

5. Ga lekker afkoelen in de rivier de Drôme

Lekker chillen aan de kant van een rivier blijft toch één van de favoriete bezigheden onder Nederlanders. De Drôme is een prachtige, heldere en schone rivier. Mijn favoriet! Bekijk mijn tips voor de beste rivierplekjes in dit departement. Wil je liever wat actievers? Ga dan kanoën, of op zoek naar goud

 

6. Bezoek het pittoreske Mirmande

Dit schattige dorpje is één van de mooiste van Frankrijk. Schattige middeleeuwse straatjes zijn mooi versiert met uithangbordjes, bloemen en planten. Het is vooral leuk om dit dorpje te bezoeken wanneer er een vide grenier is (rommelmarkt/antiekmarkt). Tijdens die dagen is het dorpje lekker levendig en gezellig. 

 

 


PINTEREST

Vond je dit artikel over activiteiten in de buurt van Valence nuttig?

Pin deze afbeelding op je Pinterest bord:

 

 

2 gedachten over “Activiteiten in de buurt van Valence”

  1. Hallo Dirk,

    Bedankt voor je reactie! Ik woon zelf in de buurt van Valence en de grotere steden zijn wel met de trein of bus te bezoeken. Denk daarbij aan Lyon en Avignon. Deze zijn wel wat verder, beide met de auto ongeveer een uur rijden. De stad Romans-sur-Isere ligt op 25 kilometer rijden, maar zelf vind ik de stad niet per se een bezoekje waard. Aan de westkant van Valence ligt de Ardèche, hier vind je vooral natuur en kleinere dorpen. Wil je meer natuur of kleine dorpjes bezoeken dan zou ik je wel aanraden om een auto te huren. Er bestaan (voor zover ik weet) geen georganiseerde toeristische tours vanuit Valence. Ik hoop je zo wat verder te hebben geholpen!

  2. Dirk Van Beveren

    Dag Lisette,
    Ik kwam bij toeval op je site terecht. Ik ga wellicht in juli 2020 enkele dagen naar Valence vanuit Brussel met de TGV. In Valence is uiteraard veel te zien en te genieten maar ik zocht ook naar zaken in de directe omgeving van Valence die ik zou kunnen bezoeken. Ik ben dus niet met de wagen of zou er ter plaatse al één moeten huren. Zijn er bv. wat vlotte treinverbindingen vanuit Valence naar interessante zaken in de directe omgeving (max. 25 km bv.)?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *