Chute de la Druise

De Chute de la Druise is een gave waterval van wel 70 meter hoog in de Vercors. Het is een ideale activiteit om te ondernemen als je de hitte wilt ontlopen. Je kunt het beste in de maanden juni t/m augustus naar de waterval gaan, want in de wat koudere en nattere maanden staat het water te hoog en is het er erg fris. Echt goed zwemmen kun je er echter niet, want het water is koud!

Om er te komen parkeer je op de parkeerplaats en loop je via het pad naar beneden totdat je bij de waterval bent aangekomen. Het pad is best goed te doen, maar neem wel goede wandel- of sportschoenen mee.

 

Let op: een oplettende lezer liet weten dat de waterval niet open was voor publiek toen zij er wilde gaan wandelen. Bij nader onderzoek kwam ik erachter dat de waterval sinds 20 juli 2020 inderdaad helaas gesloten is. Het pad zou namelijk te gevaarlijk zijn, vanwege het gevaar van stenen die naar beneden kunnen vallen. Het is nog niet duidelijk of het pad veilig gemaakt gaat worden of dat het gesloten blijft.

 

Hieronder zie je de wandelroute.

 

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

OOK LEUK

Dit artikel bevat affiliate links

2 gedachten over “Chute de la Druise”

  1. Hoi Suzan, Jammer dat het afgesloten was, maar bedankt voor de informatie! Ik heb even de Franse nieuwsberichten nagekeken en inderdaad is het pad sinds 20 juli afgesloten! Erg jammer maar begrijpelijk. Ik heb dit in het artikel erbij gezet.

  2. Wij wilden deze week naar de waterval gaan naar aanleiding van je artikel maar deze is momenteel afgesloten op last van de burgemeester en de brandweer in verband met ongelukken. Wellicht fijn om te weten voordat je erheen rijdt 😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *