Blog Drome Provence Zien & Doen

Wandeling Les Trois Becs – Vercors

 

Gisteren heb ik voor het eerst een echt hoge berg beklommen! En het was geweldig. Het was een zware tocht en vooral het laatste deel was elke meter afzien, maar het was het helemaal waard! Dit is absoluut een aanrader voor als je in de Drôme op vakantie bent. 

 

Trois Becs Wandeling

 

De wandeling begint vanaf Parking de Siara, een kleine parkeerplaats (vindbaar op Google Maps). Vanaf hier gaat een paadje omhoog. Dit pad is niet te missen, want er is maar één pad. Er zijn in totaal drie bergtoppen, welke je allemaal kunt beklimmen. Het heet dan ook niet voor niets ‘Les Trois Becs’. De toppen liggen allemaal op ongeveer 1550 meter hoogte. Wij hebben de top ‘Le Veyou’ beklommen, dat is de hoogste, op maar liefst 1589 meter hoogte!

 

Trois Becs Wandeling

 

Het pad is ongeveer 2 tot 2,5 kilometer en brengt je in ongeveer anderhalf uur naar de top. Vanaf daar kan je verder lopen of gewoon weer terug naar beneden. Vergis je niet, 2 kilometer lijkt misschien niet ver maar je stijgt zo’n 500 meter, wat best zwaar is! Ik ben zelf niet echt getraind en voelde mijn spieren best wel op het laatste stuk. 

 

Trois Becs Wandeling

 

Dan ineens ben je er en weet je waarvoor je dit allemaal hebt gedaan. Wow! Je voelt je echt één met de natuur. Wat een rust. Je krijgt het gevoel alsof de aarde stopt en de hemel begint. Boven je zie je roofvogels vliegen, zij zijn de enige die nog hoger kunnen komen. Je bent op de top!!!

 

 

 

Bekijk ook de video die ik maakte van de wandeling:

 

 

OOK LEUK:

Chute de la Druise

 

 


PINTEREST

Vind je dit een handig artikel? Pin dan deze foto op jou pinterest bord:

 

Hiken in de Vercors

Lisette

Hoi! Ik ben Lisette, eigenaar van Tips Frankrijk. Ik woon sinds januari 2018 in Frankrijk en geef jullie graag al mijn tips. Veel leesplezier!

Ook leuk...

4 Comments

 1. Goed gedaan Lisette en Maxime en wat een mooie foto’s en filmpje.

  1. Lisette says:

   Hoi oma, bedankt!! 🙂 Het was inderdaad erg mooi

 2. Sjoerd says:

  Leuk verslag Lisette. Het was de moeite waard!

  1. Lisette says:

   Thanks! Een volgende keer ga jij ook mee naar boven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.