Bergwandeling naar de top van Les Trois Becs in de Drôme

Bergwandeling Drome

Al een aantal keer heb ik de bergwandeling naar de top van de Trois Becs gemaakt. Dit is een hoge bergtop in de Drôme. Het is een geweldige klim. De toch is zwaar en vooral het laatste deel was elke meter afzien, maar het was het helemaal waard! Dit is absoluut een aanrader voor als je in de Drôme op vakantie bent. 

Bergwandeling Les Trois Becs

De wandeling begint vanaf Parking de Siara, een kleine parkeerplaats (vindbaar op Google Maps). Vanaf hier gaat een paadje omhoog. Dit pad is niet te missen, want er is maar één pad. Er zijn in totaal drie bergtoppen, welke je allemaal kunt beklimmen. Het heet dan ook niet voor niets ‘Les Trois Becs’. De toppen liggen allemaal op ongeveer 1550 meter hoogte. 

Ik raad je aan de top ‘Le Veyou’ beklommen, dat is de hoogste, op maar liefst 1589 meter hoogte! Deze kun je bereiken door op een gegeven moment het pad naar rechts te nemen (je kunt kiezen tussen links of rechts). De top naar links geeft namelijk niet zo’n mooi uitzicht en het pad is ook niet zo goed aangelegd. Vanaf Le Veyou kun je ook de derde en laatste top bereiken. 

Het pad is ongeveer 2 tot 2,5 kilometer en brengt je in ongeveer anderhalf uur naar de top. Vanaf daar kan je verder lopen of gewoon weer terug naar beneden. Vergis je niet, 2 kilometer lijkt misschien niet ver maar je stijgt zo’n 500 meter, wat best zwaar is! Ik ben zelf niet echt getraind en voelde mijn spieren best wel op het laatste stuk. 

Dan ineens ben je er en weet je waarvoor je dit allemaal hebt gedaan. Wow! Je voelt je echt één met de natuur. Wat een rust. Je krijgt het gevoel alsof de aarde stopt en de hemel begint. Boven je zie je roofvogels vliegen, zij zijn de enige die nog hoger kunnen komen. Je bent op de top!

Meer tips voor de Drôme

Bekijk de volledige bestemmingspagina van de Drôme voor alle bezienswaardigheden & activiteiten

REACTIES

4 reacties op “Hike naar de top van Les Trois Becs in de Drôme”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *