Mirmande, een middeleeuws dorpje in de Drôme

Mirmande is een klein en gezellig middeleeuws dorpje. Het ligt in het departement de Drôme en maakt deel uit van de lijst van mooiste dorpen in Frankrijk.

Een beetje geschiedenis

Het dorpje is gebouwd op een heuvel met bovenaan de kerk Saint-Foy, welke gebouwd is in de 12 eeuw. Mirmande was echt een klein dorpje en eigenlijk niet zo belangrijk. Het zou dan ook bijna verdwijnen, totdat een bekende schilder samen met zijn studenten in het dorpje kwam wonen. Deze schilder heette André Lhote en hij begon een schilderschool in het dorp. Vanaf dat moment is het weer wat meer gaan leven en hebben de inwoners en de gemeente ervoor gezorgd dat de huizen werden gerenoveerd.

Mirmande vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag zijn er veel kunstenaars te vinden in Mirmande. Je kunt ze vinden in kleine winkeltjes waar ze schilderijen, sculpturen en mooie potten (van een pottenbakkerij) verkopen. Zelf vind ik het erg leuk om Mirmande te bezoeken wanneer er een vide grenier (letterlijk: lege zolder’) is. Dat zijn rommelmarkten waar iedere particulier zijn spullen mag verkopen en vaak wordt er ook wel een deel antiek verkocht. 

In het dorpje zijn veel kunstenaars en geinige winkeltjes te vinden. Mirmande is erg leuk om te bezoeken wanneer er een vide grenier (letterlijk: lege zolder’) is. Dat zijn rommelmarkten waar iedere particulier zijn spullen mag verkopen. Erg leuk! Hieronder een aantal foto’s en een filmpje om je een impressie te geven.

Waar te verblijven

Als je Mirmande gaat bezoeken is het het leukste om in een hotel of chambre d’hôtes te verblijven direct in het dorp. De volgende kan ik je aanraden:

Vergers de la BouligaireEen prachtige chambre d’hôtes in een oud huis wat is gerenoveerd. De eigenaren zijn erg vriendelijk en zorgen ervoor dat je een super verblijf hebt. In de morgen wordt het ontbijt geserveerd met regionale en verse producten. Deze bed & breakfast heeft ook een heerlijk privézwembad waar je lekker kunt relaxen tijdens de warme zomerdagen.

La CapitelleDit kleine hotel heeft een prachtig uitzicht over de vallei. Er is trouwens ook het beste restaurant van de omgeving te vinden, dus als je hier verblijft ben je zeker van een heerlijk avondje uit eten. De mensen in het hotel zijn aardig, het hotel heeft de beste locatie van het dorp en het eten is super. Wat wil je nog meer 🙂

La Maison Jules Goux Een schattige chambre d’hôtes met supergrote kamers. Het ontbijt bestaat o.a. uit stokbrood, croissantjes en natuurlijk de beroemde pain au chocolat. De eigenaren kunnen je een interessant verhaal vertellen over de historie van het huis. Wanneer je aankomt parkeer je op de openbare parkeerplaats (gratis) waarvandaan je naar het huis kunt lopen. 

 

Tot slot nog een klein filmpje:

 

Meer tips voor de Drôme

Bekijk de volledige bestemmingspagina van de Drôme voor alle bezienswaardigheden & activiteiten

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *