10 Leuke activiteiten in de buurt van Nyons

Pont Roman Nyons

Ik heb mijzelf voorgenomen om dit jaar een hele boel roadtrips in Frankrijk te gaan maken. Vorige week zaterdag was mijn eerste van dit jaar en ging ik op bezoek bij Nanette en Christof in Nyons. Zij verhuren mooie appartementen in een prachtig herenhuis in het centrum van deze mooie stad. 

 

Nyons ligt in de Drôme Provençale, dit is het meest zuidelijke stuk van de Drôme. Hier begint de Provence en dat is duidelijk zichtbaar door alle lavendelvelden die je rondom Nyons ziet. De stad staat echter voornamelijk bekend om haar olijfolie. Wat ik erg grappig vond was dat bijna alle tuintjes in en rondom Nyons een olijfboom in de tuin hebben staan!

Activiteiten in Nyons en omgeving

 

1. Zwemmen onder de Pont Roman

De pont Roman is een oude Romeinse brug uit de 14e eeuw. Het is één van de grotere bruggen met haar 40 meter lengte en 19 meter hoogte. Onder de brug loopt de rivier de Eyreux, een prachtige, helderblauwe rivier. Hier kun je ’s zomers lekker zwemmen! Volgens Nanette blijft er wel steeds minder water over in de rivier, wat zou het jammer zijn als hij ooit droog komt te staan!

2. Een rondje lopen door het oude centrum en langs de Tour Randonne

Het oude centrum van Nyons is leuk met alle kleine straatjes. Je kunt hier lekker rondwandelen en naar de Tour Randonne lopen. Dit is een bijzondere toren met een apart bouwsel erbovenop. Vroeger was dit namelijk een Donjon, maar een heel aantal jaren later is deze herbouwd tot kapel. Vandaar dat ook de heilige Maria erbovenop is gezet, om zo over de stad te waken. 

3. Een drankje drinken op Place des Arcades

Place des Arcades is het stadsplein van Nyons. Hier heb je leuke restaurantjes en terrasjes en kun je genieten van het zonnetje. Het plein heeft aan alle kanten mooie galerijen met arcadebogen. Vandaar natuurlijk ook haar naam. Op donderdagochtend is er een provençaalse markt waar je verse streekproducten kunt kopen. 

4. Wandelen door de olijfgaarden

Nyons staat zoals je eerder kon lezen bekend om haar olijfolie. Je vindt rondom Nyons dan ook prachtige olijfgaarden met eeuwenoude olijfbomen. Vanaf het centrum van Nyons kun je de ‘Sentier des Oliviers’ bewandelen. Dit is een korte wandeling afleggen door de olijfgaarden. Ik heb de wandeling gedaan en hij is absoluut de moeite waard! Breng zomers wel genoeg water, een zonneklep en zonnebrandcrème mee, want er is niet veel schaduw onderweg. 

5. Alles leren over de olijfolie in het olijfoliemuseum

Wanneer je de wandeling hebt afgelegd is het ook leuk om meer te weten te komen over de olijven en hoe het proces van het maken van olijfolie precies werkt. Dit alles kun je leren in het Musée de l’Olivier en in de Moulin à Huile. Achteraf kan je in het winkeltje naast de molen nog de heerlijke olijfolie kopen. Dit is een wat duurdere olie, welke je kunt gebruiken over bijvoorbeeld een salade of gegrilde groenten. Hij isn atuurlijk niet bedoeld om in te bakken!

6. Lavendelvelden bezoeken

In de Drôme Provençale vind je al veel prachtige lavendelvelden. Je kunt zelf een mooie autoroute maken, maar in Nyons is ook een bedrijf waar de lavendel gedistilleerd wordt. Deze heet Distillerie Bleu Provence en biedt verschillende rondleidingen. 

7. Een jeeptocht maken

Vanuit Nyons worden er jeeptochten georganiseerd voor 2 – 4 personen. Samen met een gids ga je de prachtige natuur ontdekken en kom je op plekken waar je normaal met de auto niet kunt komen. Je kunt kiezen uit verschillende routes. De kortste route is 1,5 uur en kost 75 euro. Voor meer informatie en de prijzen kun je op de website kijken. 

8. Klimmen en klauteren in een accrobranche park

Als je met kinderen op vakantie bent, dan kan een bezoekje aan een accrobranche park nooit verkeerd gaan. Maar ook voor volwassenen is het een hele leuke activiteit. Je klimt en klautert namelijk over touwen, bruggen en allerlei obstakels tussen de bomen door.  Er zijn verschillende niveaus, waardoor het leuk is voor het gehele gezin. Bekijk hier de website voor het park vlakbij Nyons. 

9. Elektrisch mountainbiken in de natuur

Fietsen in Frankrijk is leuk! Het is alleen soms wel wat moeilijker omdat het landschap vaak niet vlak is. Daarom is het huren van een elektrische mountainbike echt een uitkomst. Hierdoor kun je lekker lange tochten maken met het hele gezin. Je kunt zelf fietsen huren of meegaan met een georganiseerde tour.  Meer informatie vind je hier

10. Via Ferrata

De Via Ferrata is voor de echte waaghals. Op iets meer dan een half uur rijden van Nyons vind je de Via Ferrata Rocher du Saint-Julien. Een prachtige ‘ijzeren weg’ over en lang hoge kliffen. Je moet geen hoogtevrees hebben!

Verblijftips voor Nyons

Maison Maître des Sens

Het herenhuis van Nanette en Christof. Het ligt vlakbij de Pont Roman, je kunt zo je stoeltje pakken en lekker genieten van de frisse rivier.

Camping Les Terrasses Provençales

Fijne camping vlakbij Nyons. Het is een terrassencamping  wat veel privacy geeft, maar bereik je ook voor op wat klimmen en dalen!

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *