Blog Drome Provence Vaucluse Zien & Doen

De mooiste lavendelroutes in de Provence

Abdij Notre-Dame de Sénanque

Lavendel en de Provence, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het hele jaar door kom je zakjes lavendel tegen, theedoeken met lavendeltakjes en allerlei beauty producten op basis van lavendel. Ga je in de zomermaanden (midden juni tot midden augustus) op vakantie richting de Provence, dan kun je zelf de heerlijke geur van lavendel in de natuur opsnuiven. 

Waar kun je de lavendel bewonderen?

In de departementen de Drôme, de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence vind je de meeste lavendelvelden. Bekijk de plaat hieronder wanneer de lavendel in bloei is. Je kunt hier ook de hoofdroutes zien welke je met de auto kunt bezoeken. In het hele gebied zul je lavendel vinden, ook wandelend of fietsend kun je ervan genieten. Hoewel de bloei afhangt van de weersomstandigheden zit je in de maand juli eigenlijk altijd goed.

Lavendelroutes
Bron

 

De meest bekende plaats is waarschijnlijk Valensole (25 juni – 25 juli) , waar jaarlijks dan ook ontzettend veel toeristen op af komen om de mooiste kiekjes te kunnen maken. Ook Grignan (20 juni tot 15 juli) met op de achtergrond haar kasteel is een mooie site. De Abdij op de bovenste foto ligt in de Vaucluse, vlakbij Gordes (20 juni tot 15 juli). Tot slot liggen ten oosten van de Mont Ventoux een aantal prachtige lavendelvelden bij de dorpjes Sault en Ferrassières (30 juni tot 10 augustus). 

 

Lavendel Valensole

 

Zelf rijd ik het liefste via kleine landweggetjes door de wat minder bezochte velden. Je kunt dan langzaam rijden met je raam open en de heerlijke geuren opsnuiven. Geen last van de drukte! Of ga er lekker met de (elektrische) fiets op uit. Houd wel in de gedachten dat de velden in principe geen toeristische attractie zijn maar een inkomstenbron zijn voor de boeren!

 

 

Tour tips

Via een georganiseerde tour kun je veel meer te weten komen over de lavendel en krijg je de mooiste velden te zien. Boek eenvoudig je tour via onderstaand aanbod. Veel plezier!

 

Lisette

Hoi! Ik ben Lisette, eigenaar van Tips Frankrijk. Ik woon sinds januari 2018 in Frankrijk en geef jullie graag al mijn tips. Veel leesplezier!

Ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.