De mooiste lavendelroutes in de Provence

Lavendel en de Provence, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het hele jaar door kom je zakjes lavendel tegen, theedoeken met lavendeltakjes en allerlei beauty producten op basis van lavendel. Ga je in de zomermaanden (midden juni tot midden augustus) op vakantie richting de Provence, dan kun je zelf de heerlijke geur van lavendel in de natuur opsnuiven. 

Waar kun je de lavendel bewonderen?

In de departementen de Drôme, de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence vind je de meeste lavendelvelden. In het hele gebied zul je lavendel vinden, ook wandelend of fietsend kun je ervan genieten. Hoewel de bloei afhangt van de weersomstandigheden zit je in de maand juli eigenlijk altijd goed.

 

Drôme :

  • Grignan (20 juni tot 15 juli): Het lavendelveld vlakbij Grignan zelf met het dorpje en het kasteel van Grignan op de achtergrond. 
  • Richting Fôret de Saou: Een prachtig lavendelveld met de bergen op de achtergrond.
  • Vanaf Crest loopt een prachtige route de Vercors in. Wanneer je zowel naar het oosten als naar het zuiden rijd kom je mooie, wat kleinere lavendelvelden tegen. Dit is sowieso een prachtige route om niet over te slaan wanneer je hier in de buurt op vakantie bent.
  • Nyons en het zuiden van de Drôme. Niet voor niets heet het meest zuidelijke deel van de Drôme, de ‘Drôme Provençale’. Hier begint de Provence namelijk al echt tot leven te komen en je zult hier prachtige lavendelvelden tegenkomen. Vanuit Nyons worden ook verschillende lavendeltochten georganiseerd, of maak een jeeptocht langs de velden!

 

Vaucluse

  • Plateau d’Albion (30 juni tot 10 augustus): Ten oosten van De Mont Ventoux, bij de dorpjes Sault en Ferrassières vind je prachtige lavendelvelden. 
  • Gordes (20 juni tot 15 juli): De Abdij de Notre-Dame de Sénanque op de bovenste foto ligt vlakbij het plaatsje Gordes.

 

Alpes-Haut-de-Provence

  • Valensole (25 juni – 25 juli): De meest bekende plaats is waarschijnlijk Valensole, waar jaarlijks dan ook ontzettend veel toeristen op af komen om de mooiste kiekjes te kunnen maken. De lavendelvelden zijn zo groot dat je het eind niet eens kunt zien. 

 

Lavendel Valensole

 

Zelf rijd ik het liefste via kleine landweggetjes door de wat minder bezochte velden. Je kunt dan langzaam rijden met je raam open en de heerlijke geuren opsnuiven. Geen last van de drukte! Of ga er lekker met de (elektrische) fiets op uit. Houd wel in de gedachten dat de velden in principe geen toeristische attractie zijn maar een inkomstenbron zijn voor de boeren!

 

 

Tour tips

Via een georganiseerde tour kun je veel meer te weten komen over de lavendel en krijg je de mooiste velden te zien. Boek eenvoudig je tour via onderstaand aanbod. Veel plezier!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange