Wandelen in Forêt de Saou (Bos van Saou)

Het bos van Saou is een prachtige omgeving aan de voet van de Trois BecsJe kunt er erg goed wandelen en mountainbiken. Ook kun je er heerlijk picknicken en relaxen op het grote grasveld. Ga er liever niet onvoorbereid heen, omdat de wandelroutes niet zo duidelijk zijn zoals je misschien in Nederland gewend bent. In dit artikel leg ik het je zo uit en vertel ik je meer over dit natuurgebied. 

Hoe kom je er

Het bos ligt gelegen in een dal, tussen een aantal bergkammen in. De route naar het bos toe is een prachtige route, wij waren er begin juli en net voordat je het bos inrijdt kom je langs prachtige lavendelvelden!  Ik kon het niet laten om even te stoppen en een paar mooie foto’s te schieten.

Wanneer je het bos inrijdt heb je een aantal gelegenheden waar je kunt parkeren. Vanaf al deze parkeerplaatsen kun je wandelen, zelf zijn wij naar de parkeerplaats doorgereden waar ook de Auberge des Dauphins is. Hier is een grote parkeerplaats met een mooi grasveld, meerdere picknickplaatsen, een informatiekantoortje en toiletten (hurktoiletten geen wc papier aanwezig).

 

Wandelen in Fôret de Saou

In het bos kan je verschillende routes bewandelen. Sommige routes zijn redelijk vlak, op andere routes moet je een beetje stijgen en dalen en er zijn ook routes welke best zwaar zijn. Hieronder wat makkelijkere routes. Wanneer je geoefend ben en vaak wandelt kan je natuurlijk ook zelf op onderzoek uit gaan :).

 

Vanaf de Auberge (coordinaten 44°39’07.7″N 5°07’51.2″E)

  • Sur les traces des Huguenots (1 uur, 3.7km, gemakkelijk): Deze route loop je heen en via dezelfde weg weer terug. De route is ook met kinderwagen te doen. Je volgt de richting ‘Chemin de la Grande Combe’. Je kunt in principe zo ver doorlopen als je zelf wilt en daarna loop je weer terug. 
  • Les Clos (1.5 uur, 4.6 Km, gemiddeld): Dit is de route die wij hebben gedaan. Het is een redelijk korte route door het bos. Je volgt eerst het bordje waarop staat Les Clos 3.1km. Daarna kom je op een punt waarop je moet kiezen links of rechts. Je kunt het beste links gaan. Je zult nu wat gaan stijgen wat het moeilijkste stuk is. Het duurt echter niet zo heel lang en daarna kan je lekker naar beneden wandelen tot je weer terug bent. Niet overal op het pad staat even duidelijk aangegeven waar je heen moet, je blijft het pad volgen en hoeft geen kleine weggetjes in. Op de punten waar je wel moet kiezen staan bordjes.

 

Vanaf parkeerplaats des Sables Blancs (coördinaten 44°39’24.4″N 5°06’37.0″E)

  • Les anciennes fermes (1 uur 3.8 Km, gemakkelijk): Ga vanaf de parkeerplaats linksaf en neem de eerste afslag rechts het wandelpad op. Loop in de richting van Raillon. Vanaf daar blijf je het pad links aanhouden in de richting van la Ferme Fuoc. Let op dat je niet door de ruïnes gaat lopen want er kunnen mogelijk stenen en rotsen naar beneden vallen. Loop de onverharde weg in (linksaf). Bij het volgende bordje (Quatre Chemins) ga je weer linksaf richting Les Abeilles. Vervolgens loop je door via La Prade om weer terug te komen bij de parkeerplaats. Een leuke wandeltocht in deels bos en deels door de weilanden!
  • Sur les pas des muletiers (2.5 uur, 7.5 Km, gemiddeld): Ga vanaf de parkeerplaats links af tot Pont de Pézillet. Ga over het bruggetje en neem de Route Touristique, het riviertje houd je aan je linkerhand. Je loopt steeds rechtdoor tot het bordje Ancienne Route Touristique Maurice Burrus. Loop richtingLe Pont en Béton tot Bureau des Ecogardes. Je bent nu aangekomen bij de Auberge waar je ook de andere wandelroutes kunt starten. Volg het bordje Chemin de la Grande Combe en daarna Chemin Muletier. Let op want het pad is hier vrij stijl, maar wordt langzamerhand steeds minder stijl. Loop door tot je uitkomt bij Chemin Muletier. Ga nu linksaf richting Les Chênes, via het brede pad naar beneden. Loop langs Les Chênes Est tot Les Chênes en sla hier links af tot je uitkomt bij La Prade. Loop verder tot je weer bij de parkeerplaats bent.

Dit zijn de gemakkelijkste routes waar je niet al te uitgeput van raakt. Wil je een wat spannendere en uitdagende route doen dan raad ik je sowieso aan de Trois Becs eens te gaan beklimmen. Veel wandelplezier!

Hoi! Ik ben Lisette en eigenaar van Tipsfrankrijk.nl

Als kind kwam ik elke zomer in Frankrijk en sinds januari 2018 woon ik er! Tips Frankrijk is erop gericht iedereen met een interesse in Frankrijk te inspireren en te informeren.

Online Franse les

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Ik stuur je zo nu en dan gave tips voor bestemmingen en activiteiten

Handige links

Verblijftips Frankrijk

Dit bericht bevat affiliatielinks

2 gedachten over “Wandelen in Forêt de Saou (Bos van Saou)”

  1. Wat een goeie tips! Nu onze kinderen wat groter zijn, durven we een wandeling(etje) wel aan in dit prachtige Forret. We gaan er dus zeker één of of meer uitproberen. Dankjewel! Groeten, Daan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *