De mooiste kerstmarkten van Frankrijk

Met de zomervakantie al lang en breed achter de rug kunnen we ons weer focussen op iets anders, namelijk kerst !  We zijn deze periode meestal nog niet zat van het koude en slechte weer en hebben zin om gezellig de kaarsjes aan te doen en de kerstlichtjes op te hangen. Wat is het dan leuk om een stedentrip te organiseren en een gezellige kerstmarkt te bezoeken! Bekijk hieronder de mooiste kerstmarkten van Frankrijk.

 

1. Straatsburg

Straatsburg is de kersthoofdstad en elk jaar staan er meer dan 300 stalletjes op het plein bij de kathedraal. Lekker eten, kerstspulletjes inslaan en samen met zo’m twee miljoen bezoekers genieten van de gezelligheid. Een aanrader: de enorme kerstboom!

 

 

2. Metz 

In Metz wordt de tweede grootste en mooiste kerstmarkt georganiseerd. Op Place Saint Louis wordt de kerstmarkt georganiseerd, hier kun je alles halen wat je maar nodig hebt. Ga ook zeker even naar de Place de la Gare, waar een enorme kerstboom staat met daaromheen stalletjes met lokale producten. 

 

3. Colmar

In de stad Colmar is er niet één markt, maar zelfs vier. Hier worden handgemaakte producten verkocht, zoals houten speelgoed en producten uit de regio. 

 

 

4. Reims

In Reims staan er meer dan 130 stalletjes waar je heerlijke producten kunt proeven uit de regio als ook kerstdecoraties kunt kopen. Reims heeft een enorme en prachtig verlichte kathedraal wat de markt bijzonder maakt. Er worden eveneens shows georganiseerd in het Palais Enchanté. 

 

5. Lyon

De kerstmarkt van Lyon vindt plaats op La Place Carnot. Hier vind je meer dan 150 stalletjes. Maar de kerstmarkt zelf is niet de grootste attractie van Lyon: Van 6 tot en met 9 december vindt hier namelijk het feest van  de lichtjes plaats. Op veel verschillende plekken in de stad vind je de mooist verlichte gebouwen en kunstwerken. Erg leuk om te bezoeken!

 

 

Nog niet genoeg gehad van kerstmarkten? Andere mooie markten vindt je in: Parijs, Marseille, Toulouse, Avignon, Nantes, Lille, Bordeaux en Sarlat. 

 


Vond je dit artikel over de mooiste kerstmarkten van Frankrijk ook handig ?

Pin deze afbeelding dan op je Pinterest bord:

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *