Ik mis alleen de HEMA

Negen maanden ben ik nu in Frankrijk. Nog drie maanden en dan heb ik alle seizoenen meegemaakt. Ik ben al helemaal aan het nieuwe leven gewend. De meeste dingen die ik in het begin raar of vreemd vond begrijp ik nu ook. De Fransen hebben voor de deze dingen altijd een oplossing. Dat is meestal niet de ‘Nederlandse’ oplossing, maar het werkt net zo goed.

 

Toch is er één ding wat ik nog steeds niet begrijp: Waarom heeft mijn stad geen HEMA? En naast de HEMA mis ik nog een aantal andere winkels waar de gemiddelde vrouw haar kleding en spulletjes koopt. In plaats daarvan heeft mijn stad een Pandora- en een Swarovski winkel, nog een aantal andere juweliers, een ‘Yankee Candle’ boutique en nog een aantal andere winkels waar je misschien één keer in je leven een aankoop doet.

 

Nu moet je niet denken dat er in Frankrijk misschien geen markt zou zijn voor een Hema of een Vero Moda. Als ik mijn Franse collega’s vraag wat ze van de hierboven genoemde merken vinden zijn ze dol enthousiast. Niet voor niets doen de grote Nederlandse ketens zoals Hema en Action het al ontzettend goed in Frankrijk.

 

Alleen hebben een aantal van deze winkels mijn stad gewoon nog niet bereikt.  

 

Maar gelukkig is er nog het internet, waar je alles kunt vinden. En Frankrijk heeft echt een ontzettend goed systeem voor het verzenden van pakketjes. Wij hebben hier namelijk met postbussen, welke met een sleuteltje open kunnen. Er bestaat een moedersleutel, waarmee de postbode de brievenbus kan open maken.  Zo hoef je dus niet meer thuis te blijven voor het ontvangen van je pakketje! En ook terugsturen is super gemakkelijk: Je geeft via de website aan dat je het pakketje terug wilt sturen en doet hem vervolgens weer in je postbus. De postbode neemt het pakket de volgende dag gewoon weer terug.

 

Dat ik een ‘HEMA meisje’ ben is voor veel vrienden en familie wel bekend. Ik heb er zes jaar gewerkt tijdens mijn school- en studiejaren. Het is ook niet zonder reden dat ik het boek ‘Ik mis alleen de HEMA’  maar liefst twee keer kreeg als afscheidscadeautje voor onze emigratie 😉 Het is een leuk boek waarin persoonlijke verhalen zijn opgeschreven van mensen die vanuit Nederland naar het buitenland zijn geëmigreerd. (Het is bij Bol.com te koop).

 

Binnenkort ga ik voor het eerst sinds mijn emigratie weer naar Nederland. Ik heb er echt ontzettend veel zin in! Ik ben vooral benieuwd hoe het zal zijn. Ik denk een beetje vreemd, alsof ik op vakantie ga ofzo. En natuurlijk ga ik ook even een kijkje nemen in ‘mijn’ HEMA. Aangezien de sinterklaasperiode er weer aan komt was ik van plan om vooral veel sinterklaas snoepgoed  in te slaan. Maar eigenlijk hoeft dit niet: Ze zijn gewoon via de Franse HEMA webwinkel te koop: Van pepernoten tot taai taai en chocoladeletters. Ze hebben er zelfs marsepeinen rookworsten en tompouces! 

 

De HEMA wordt hier dus niet zó erg gemist 🙂

 

2 gedachten over “Ik mis alleen de HEMA”

    1. Hallo Luut, klopt als je goed zoekt vind je vaak wel wat hoor, het kost soms wat meer moeite. Het gezellige winkelen zoals in Nederland mis ik soms nog wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *